BANCI | Interviu

Andreas Treichl, Erste Bank: Politica ostila impotriva bancilor va cauza pagube serioase Ungariei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-09-27 13:37

Erste Group Bank nu va ieşi de pe piaţa din Ungaria, în ciuda politicii economice "ostile" a guvernului, dar va investi în altă parte capitalul destinat dezvoltării afacerii, a declarat directorul general al băncii austriece, Andreas Treichl, citat de presa din Ungaria.

"Nu vom reactiona la o politică economică ostilă, care cauzează pagube serioase Ungariei", a afirmat Treichl.

El a explicat că Erste va furniza diviziei sale din Ungaria suficient capital pentru o capitalizare adecvată solidă şi lichidităţi dacă va fi necesar, dar va va investi în altă parte capitalul destinat dezvoltării afacerii.

Parlamentul Ungariei a adoptat recent un proiect de lege ce permite rambursarea la o rată de schimb preferenţială a datoriilor contractate în valute străine, în special în franci elveţieni.

Potrivit proiectului, cetăţenii ungari cu datorii în aceste valute vor putea să plătească rambursarea integrală a datoriilor la o paritate de 180 de forinţi pentru un franc elveţian şi 250 de forinţi pentru un euro, în timp ce ratele actuale de schimb sunt de 234 forinţi pentru un franc elveţian şi de 280 de forinţi pentru un euro.

Posibilitatea rambursării, iniţiată de premierul Viktor Orban, a provocat o vie reacţie în Austria, ale cărei bănci sunt prezente în Ungaria. La rândul ei, Uniunea Europeană a avertizat că acest proiect de lege ar putea fi ilegal, ar dezechilibra piaţa creditelor şi frâna timida creştere economică a Ungariei.

În perioada de boom, atunci când cursul de schimb era de 160 de -forinţi pentru un franc, gospodăriile din Ungaria au luat credite în franci în valoare mai multe mii de miliarde de forinţi, iar în prezent cursul de schimb a ajuns la peste 200 de forinţi pentru un franc elveţian şi multe gos-podării au probleme cu rambursarea creditelor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Impacarea cu banca sau IFN-ul prin CSALB, o alternativa la falimentul personal si darea in plata

Gasirea unei solutii de plata a creditului in urma unei negocieri cu ajutorul CSALB poate fi o alternativa mai avantajoasa decat recurgerea la falimentul personal sau darea in plata, cel putin in privinta rapiditatii cu care se poate rezolva o astfel de detalii

Executarea silita a unui credit se poate face legal doar dupa ce banca sau IFN-ul a oferit solutii de restructurare

Bancile, Institutiile Financiare Nebancare (IFN) sau firmele de recuperare creante sunt obligate prin lege sa-si ajute clientii care nu-si pot achita ratele din cauza problemelor financiare, inainte de a fi executati sillit. Concret, creditele pot fi detalii

Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

 



 

Ultimele Comentarii