UniCredit Tiriac Bank obtine un profit de 23,9 milioane euro in trimestrul 2, dar depozitele au scazut cu 2,3 miliarde lei

Autor:

Bancherul.ro
2014-08-07 09:22

UniCredit Tiriac Bank a anuntat obtinerea unui profit net de 106,7 milioane lei (23,9 milioane euro) in prima jumatate a acestui an. In primul trimestru, castigul net era de 72,1 milioane lei.

UniCredit Tiriac mentioneaza ca volumul activelor consolidate a fost de 28,9 miliarde lei (6,6 miliarde euro) la 30 iunie 2014, fata de cele 25,9 miliarde lei (5,8 miliarde euro) la 31 martie 2014.

Creditele au crescut la 21,8 miliarde lei (23,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) la jumatatea acestui an, de la 18,3 miliarde lei (20,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) in primul trimestru.

Provizioanele pentru creditele neperformante au insumat 263,6 milioane lei (59 milioane euro) in primul semestru al acestui an, fata de 112 milioane in primul trimestru, ceea ce inseamna ca in trimestrul 2 provizioanele au crescut la 151,6 milioane lei.

Depozitele UniCredit Tiriac, in scadere cu 2,3 miliarde lei

In timp ce creditele sunt in crestere, volumul depozitelor la UniCredit Tiriac a continuat sa scada, ajungand la 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro) la jumatatea lui 2014, cu 0,8 miliarde lei mai putine decat in martie 2014, cand erau 13,6 miliarde lei, si cu 2,3 miliarde lei mai putine decat in decembrie 2013, cand depozitele la UniCredit Tiriac erau de 15,1 miliarde lei.

Raportul credite/depozite continua astfel sa se inrautateasca, ajung la 140%.

Indicatorii financiari ai UniCredit Tiriac Bank, calculati dupa interesul minoritar, releva o pozitie echilibrata, sustine banca: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost 7,2% in primele sase luni din 2014, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,7%. Preocuparea permanenta pentru un control eficient al costurilor, adauga banca, s-a reflectat intr-un raport intre costuri si venituri la nivelul de 49,7% in iunie 2014.

UniCredit Tiriac Bank a sustinut si in primul semestru ritmul creditarii, zonele IMM si imprumuturi ipotecare in lei dovedind un potential mai ridicat. Preluarea portofoliului de clienti Corporate ai RBS Romania vine ca un pas firesc, dar si ca o confirmare a angajamentului nostru ferm de crestere pe piata romaneasca, printr-o strategie echilibrata, adaptata realitatilor autohtone si orientata pe termen lung. Pentru restul anului, economia Romaniei ar putea beneficia dintr-o eventuala accelerare a absorbtiei de fonduri europene si din redresarea consumului – care a dat deja primele semnale de instalare pe un trend pozitiv, desi cu o intarziere considerabila”, a spus Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank, citat in comunicatul bancii.

UniCredit Tiriac Bank mai mentioneaza ca a incheiat primul semestru cu 187 de sucursale, cu una mai putina decat la finalul lunii martie, in timp ce numarul angajatilor a ajuns la 3.333 de persoane.

Banca precizeaza ca rezultatele sunt prezentate in baza primelor situatii financiare consolidate pentru Grupul UniCredit Tiriac – care include UniCredit Tiriac Bank SA si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN SA, UniCredit Leasing Romania SA, UniCredit Leasing Corporation IFN SA, ALLIB Leasing SRL, Debo Leasing IFN SA si UniCredit Insurance Broker SRL – intocmite in conformitate cu IFRS adoptate de UE si aplicabile institutiilor de credit din Romania conform reglementarilor BNR.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Analiza

Banii din criptomonede nu sunt garantati de Revolut

Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii

Cine sunt actionarii Bancii Transilvania?

Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii

Inselatorie cu credite: site-ul Credit Yes

Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii

A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii