IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, anunta ca a acordat UniCredit Țiriac Bank o linie de finanțare a operațiunilor comerciale pentru a direcționa fonduri suplimentare către clienții băncii implicați în activități de import și export în România și pentru a stimula creșterea economică.
Prin linia de finanțare a comerțului de 20 milioane dolari din partea IFC, UniCredit Țiriac Bank își va extinde oferta de produse și suportul financiar pentru clienții corporativi din România angajați în comerțul internațional, ajutând aceste firme să ajungă la noi piețe, să-și extindă operațiunile și să creeze locuri de muncă. UniCredit Țiriac Bank este a cincea bancă din România care aderă la Programul de Finanțare a Comerțului Global (GTFP) al IFC. Programul încurajează comerțul în piețele emergente prin furnizarea de garanții parțiale sau totale pentru tranzacții comerciale individuale, susținute de rating-ul triplu-A al IFC.
„IFC este un partener important pentru noi”, a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Țiriac Bank, citat intr-un comunicat al bancii. „Această linie de credit ne va îmbunătăți în mod semnificativ capacitatea de a sprijini activitățile comerciale ale clienților noștri, existenți și viitori.”
Această nouă linie de finanțare a comerțului reprezintă o continuare a cooperării dintre IFC și UniCredit Țiriac Bank. În iulie 2013, IFC a acordat UniCredit Țiriac Bank un împrumut de 29 milioane Euro (39 milioane dolari) pentru a sprijini dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.
Aftab Ahmed, Director IFC pentru Piețe Financiare și Fonduri de Capital Privat – Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, a declarat: „IFC este ferm angajată în sprijinirea dezvoltării sectorului privat în România, iar cooperarea noastră cu UniCredit Țiriac Bank este o parte importantă a acestei strategii. Prin aderarea la rețeaua GTFP, UniCredit Țiriac Bank va reduce costurile de tranzacționare și va îmbunătăți accesul la finanțare pentru clienții săi.”
În iunie 2013, IFC a investit în emisiunea de obligațiuni în monedă locală a UniCredit Țiriac Bank, alături de peste 30 de investitori instituționali locali și internaționali. Emisiunea de obligațiuni, suprasubscrisă, de peste 550 milioane lei (159 milioane dolari) a fost parte a unui program ce a avut scopul de a diversifica sursele de finanțare ale băncii și a fost cea mai mare emisiune de obligațiuni în monedă locală emise până în prezent la Bursa de Valori București. De asemenea, aceasta a fost prima emisiune de obligațiuni a unei instituții financiare în România de la începutul crizei financiare în 2008. IFC a fost cel mai mare investitor cu 125 milioane lei (36 milioane dolari).
Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii
Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii