UniCredit Bank avea la finalul lui 2015 un volum total de credite acordate clientilor in valoare de 19,6 miliarde lei, pentru care a constituit provizioane de 1,7 miliarde lei pentru potentiale pierderi din nerambursare a imprumuturilor.
Cea mai mare parte a acestor credite, in valoare de 8,2 miliarde lei, sunt credite ipotecare, conform raportului financiar anual publicat de banca detinuta de grupul italian omonim.
Cardurile de credit si creditele de nevoi personale reprezinta sub 300 milioane lei, creditele pentru persoane juridice sunt de doar 5,3 miliarde lei, iar liniile de credit revolving pentru firme de 1,9 miliarde lei. Acestora li se adauga finantarile prin factoring, de 424 milioane lei.
Cifrele de mai sus sunt aferente creditelor performante. Acestora li se adauga active depreciate in valoare de 3,5 miliarde lei, astfel ca in total se ajunge la 19,6 miliarde lei.
Volumul total al creditelor din bilantul UniCredit a crescut cu 4,1% in 2015, faţă de finalul anului precedent.
Banca precizeaza ca din volumul total de credite nete acordate clientilor, de 17,9 miliarde lei, creditele corporate sunt de 13,2 miliarde lei, cele retail de 7,6 miliarde lei iar in leasing de 3,1 miliarde lei.
Ceea ce inseamna ca o parte din creditele ipotecare sunt acordate si clientilor persoane juridice.
Activele totale ale UniCredit Bank au fost de 30,6 miliarde lei la finalul lui 2015, iar profitul net de 222,1 milioane lei.
Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii