BANCI | Ultima Ora

Tragedie la Petrosani: 12 mineri au murit intr-o explozie in mina Petrila

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-17 08:04

Doisprezece mineri au murit şi alţi 13 au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani, în urma a două explozii care au avut loc, sâmbătă, la mina Petrila.

Prima explozie a avut loc în jurul orei 15.00 iar cea de-a doua in jurul orei 18.40.

Potrivit listei afişate cu minerii morţi în urma primei explozii se aflau inginerul şef de producţie al exploatării miniere, Iosif Brad, şi şeful sectorului 1, Doru Holinger.

Ceilalţi mineri morţi sunt Vasile Stoian, Adrian Măţan, ajutor de miner, Dan Mateş, sondor, Silviu Moş, miner şef, Cristian Şipoş, miner, Marcel Alexa, sondor la sectorul 6.

Minerii salvatori care şi-au pierdut viaţa în cea de-a doua explozie sunt Nicolae Puian, Daniel Frăţilă, Elekes Attila şi Trandafir Vişan.

13 mineri au fost duşi la Spitalul de Urgenţă Petroşani

Un număr de 13 persoane se află internate la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, cinci dintre acestea fiind rănite mai grav şi "sub o oarecare incertitudine".

Directorul ASP Hunedoara, Dan Magheru, a declarat, sâmbătă seară, că cinci dintre minerii aflaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani sunt în stare mai gravă, ei fiind intubaţi.

"Hemodinamic sunt echilibraţi toţi, peste câteva ore medicii vor reevalua situaţia", a spus şeful ASP, care a adăugat că a cerut ambulanţe dotate pentru ATI care să vină în zonă şi să fie pregătite să transporte răniţii în unităţi din alte judeţe.

Potrivit lui Dan Magheru, sâmbătă au acţionat nouă medici, chirurgi şi anestezişti, el declarându-se mulţumit de faptul că la spitalul din Petroşani au venit medici fără să fie chemaţi.

"De trei sau patru ani nu au mai fost situaţii atât de dramatice", a declarat directorul ASP Hunedoara, care la ora transmiterii acestei ştiri se află la Spitalul de Urgenţă, unde este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu şi unde a ajuns deja prefectul judeţului Hunedoara, Dan Pricăjan.

Operaţiunile de scoatere a minerilor morţi din subteranul minei Petrila au fost sistate.

La ora transmiterii acestei ştiri, toţi minerii salvatori au ieşit la suprafaţă, declarând că în subsol nu mai există mineri în viaţă. Minerii salvatori spun că, în mod normal, operaţiunile de salvare pot fi reluate la 48 de ore de la sistarea lor.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor Viorel Palaşcă a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX, că s-a decis ca cel puţin 48 de ore nicio persoană să nu intre în mina Petrila, pentru a nu mai pune în pericol alte vieţi.

Viorel Palaşcă a precizat că în urma celor două explozii de la mina Petrila au murit 12 persoane, dintre care patru salvatori.

"Nu mai este nimeni în mină şi s-a decis să nu se intre în mină cel puţin 48 de ore", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Persoanele rănite care se află internate la Spitalul de Urgenţă din Petroşani sunt în afara oricărui pericol, a mai spus Palaşcă.

El a precizat că familiile minerilor şi salvatorilor care au decedat în subteranul minei Petrila au fost anunţate şi vor fi luate măsuri pentru sprijinirea acestora.

Secretarul de stat a adăugat că în continuare există pericolul să se producă alte explozii în mina Petrila.

Surulescu: Explozia a avut loc la o adâncime de 950 de metri

Directorul Companiei Naţionale a Huilei, Daniel Surulescu, a declarat, că explozia a avut loc la o adâncime de 950 de metri.

"Explozia a avut loc la 950 metri adâncime, din cauza unei acumulări de metan. Se pare că s-a depăşit concentraţia de cinci la sută a metanului", a declarat Surulescu.

Palaşă: Unii dintre mineri erau salvatori minieri aflaţi în timpul unui exerciţiu

Secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Viorel Palaşcă, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că unii dintre minerii surprinşi de o explozie în subteranul minei Petrila erau salvatori minieri aflaţi în timpul unui exerciţiu. Conform lui Palaşcă, posibila cauză a exploziei este o acumulare de gaze.

Tăriceanu a cerut constituirea unui grup de coordonare

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să constituie un grup de coordonare care să se deplaseze de urgenţă la mina Petrila, pentru a sprijini operaţiunile de salvare a minerilor blocaţi în subteran în urma exploziei produse. Grupul este condus de secretarul de stat din Ministerul Economiei şi Finanţelor Viorel Palaşcă.

Ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian este în drum spre Petrila.

Ministrul Muncii Marian Câmpeanu a declarat că va merge duminică la Petrila.

Raed Arafat, a trimis o echipă de evaluare la Petrila

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a trimis o echipă de evaluare la Petrila, condusă de medicul coordonator al SMURD Mureş, Cristian Boeriu, care va stabili unde şi când vor fi transferaţi minerii răniţi, aflaţi acum la spitalul din Petroşani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii