Topul celor mai mari salarii din banci

Autor:

Bancherul.ro
2015-09-17 00:58

Angajatii UniCredit sunt cel mai bine platiti dintre marile banci romanesti, media lunara a cheltuielilor pe fiecare salariat fiind de 8.823 de lei, inca o data mai mult decat in cazul CEC Bank, la care media platilor este de doar 4.700 de lei lunar/angajat.

Cheltuielile cu salariile include atat salariul net incasat de angajati, cat si contributiile sociale si alte taxe si beneficii pe care le primeste personalul dintr-o banca.

Nivelul ridicat al veniturilor salariatilor UniCredit este favorizat de numarul substantial mai redus al angajatilor acestei banci in comparatie cu alte banci mari: aproape 3.000 de angajati, inca o data mai putini decat cei ai celorlalte banci mari.

UniCredit este a cincea banca romaneasca dupa marimea activelor, dar este axata preponderent pe servicii destinate companiilor si mai putin pe retail, astfel ca are mai putine unitati teritoriale si implicit mult mai putini salariati.

Numarul angajatilor celorlalte cinci mari banci romanesti este intre 5.158 la Raiffeisen si 7.236 la BRD, aceasta avand cei mai multi salariati dintre bancile romanesti.

CEC Bank este abia pe locul trei in topul bancilor dupa numarul salariatilor (6.309), desi are peste 1.000 de unitati in toata tara, comparativ cu cele 845 de unitati ale BRD.

Banca de stat are si cele mai mici cheltuieli pentru fiecare salariat (4.700 de lei lunar), urmata de Banca Transilvania (5.518 lei).

Cheltuielile cu salariile din cele doua banci romanesti se afla la distanta destul de mare de grupul bancilor straine, care incep de la peste 7.000 de lei/salariat in cazul BRD si ajung la aproape 9.000 de lei la UniCredit.

Comparativ, o banca de marime medie, Banca Romaneasca, detinuta de grecii de la NBG, are cheltuieli cu salariile undeva intre bancile romanesti si cele de top straine.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

CSALB contrazice ANPC: solutionarea alternativa a litigiilor cu bancile si IFN-urile se poate face doar la CSALB

Solutionarea alternativa (amiabila, nu printr-un proces in instanta) a litigiilor dintre banci sau IFN-uri cu clientii acestora se poate face, conform legii, doar in cadrul CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa... detalii

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii