Cea mai ieftina banca pentru utilizarea unui card si a serviciului de internet banking, fara a lua in calcul operatiunile la ghiseu, este Patria Bank, in timp ce la polul opus, cu cele mai ridicate costuri, se afla BRD, rezulta dintr-o analiza realizata de Bancherul.ro privind tarifele aferente conturilor, cardurilor de debit si operatiunilor prin internet banking practicate de un numar de 20 de banci romanesti.
Analiza a luat in calcul un numar de 15 comisioane: administrarea lunara a contului curent, cardului de debit si serviciului de internet banking, emiterea cardului, interogarea soldului si retragerea de numerar la bancomatele proprii si ale altor banci, incasarile de bani in cont si platile prin internet banking.
Suma celor 15 comisioane este de 26,5 lei lunar pentru cei mai ieftina banca, Patria Bank, si 69,7 lei in cazul BRD.
Costul mediu este 45 de lei lunar pentru utilizarea unui cont cu card atasat si internet banking, precum si pentru efectuarea a cate unei operatiuni de consultare a soldului la bancomate, incasarea banilor in cont, retragerea unei sume de 1.000 de lei la bancomate si efectuarea unei plati in valoare de 1.000 de lei prin internet banking.
Patria Bank este cea mai ieftina banca si in clasamentul care include si comisioanele pentru platile la ghiseele bancare. (vezi aici detalii)
Intre primele cinci cele mai ieftine banci online se mai afla Garanti Bank, Banca Feroviara, Piraeus Bank si ING Bank, aceasta din urma fiind singura banca din Romania care nu are ghisee, ci doar bancomate si automate pentru platile online si cu cardul.
Cele mai scumpe 5 banci sunt, in ordine, BRD, Unicredit, Idea Bank, BCR si OTP Bank.
De regula bancile mari au si cele mai mari comisioane, de aceea pare surprinzator ca Idea Bank si OTP Bank, care au nevoie de mai multi clienti, se afla printre cele mai scumpe banci.
Dintre bancile mari, Banca Transilvania (BT) are cele mai mici comisioane la serviciile e-banking, urmata de CEC Bank si Raiffeisen, in timp ce alaturi de BRD, printre cele mai scumpe sunt, in ordine, Unicredit si BCR.
Vezi statisticile cu toate comisioanele in CLUBUL BANCHERILOR
Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii