Bancile au acordat in 2015 credite noi in lei pentru persoane fizice si firme in valoare totala de 49,1 miliarde lei, fata de doar 37,8 miliarde lei in 2014, conform statisticilor BNR. La acestea se adauga credite in euro in valoare de 3,3 miliarde euro (14,6 miliarde lei), asadar in total 63,7 miliarde lei.
Printre bancile care au acordat cele mai multe credite noi anul trecut se numara Banca Transilvania, BRD, BCR, CEC Bank, ING Bank si UniCredit Bank. (vezi statistica in FISIERE)
Sa vedem performantele realizate de fiecare banca in activitatea de creditare.
Banca Transilvania a acordat in 2015 un numar de 160.000 de creditele noi, dintre care 16.300 pentru IMM-uri, in valoare de peste 8,6 miliarde lei.
Banca detine asadar o cota de piata de 13,5% la creditele noi, aproape de cota de piata in functie de active.
Si BCR a reusit in 2015 o productie de credite noi la nivelul Bancii Transilvania.
BCR a anuntat ca a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de credite noi: pe segementul retail volumul creditelor noi în monedă naţională s-a ridicat la 5,0 miliarde RON, pe segmentul corporate volumul creditelor noi înregistrate în bilanţ s-a ridicat la 3,6 miliarde RON.
BRD a anuntat, la randul sau, o crestere a volumului de credite noi de 22% in 2015, dintre care creditele imobiliare au avansat cu 49,7%.
Volumul creditelor noi acordate persoanelor fizice a ajuns la 5,0 miliarde RON, mai mare cu 21,8% faţă de 2014.
CEC Bank se situeaza pe locul patru in topul bancilor dupa volumul de noi credite acordate clientilor in 2015, dupa primele trei mari banci (BCR, BRD si BT).
Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, a declarat, pentru Bancherul.ro: “ne-am propus sa acordam credite noi în valoare de 4,6 miliarde de lei in 2015 si ne-am atins acest obiectiv.”
“Pentru anul 2016 ne-am propus o crestere a facilitatilor de credit noi cu 23,5%, fată de nivelul înregistrat anul trecut”, a adaugat el.
Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice. „Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de... detalii
Banca Transilvania (BT) are o structura diversa de actionari, in majoritate persoane fizice si juridice din Romania. Astfel ca cel mai mare actionar al BT detine mai putin de 10%... detalii
Pe Facebook exista o pagina sponsorizata pentru inselatorii cu credite, Credit Yes, cu link catre site-ul Credityes.ro, asemanator cu o platforma legitima de credite auto din Statele Unite, Credityes.com.Site-ul Credityes.ro... detalii
Cititorii ne-au sesizat ca exista pe inteet o noua falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent,... detalii