Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Autor:

Bancherul.ro
2017-04-20 23:28

CEC Bank si ING Bank au cele mai mici dobanzi la creditele imobiliare standard dintre primele sapte mari banci romanesti, cu cote de piata de peste 5% fiecare, iar cele mai scumpe imprumuturi le gasim la BCR si Banca Transilvania.

CEC Bank practica cea mai mica marja de dobanda, de doar 2,5%, fixa pe toata perioada creditarii, la care se adauga indicele pietei interbancare ROBOR la 6 luni (1,11%), astfel ca dobanda totala ajunge la 3,61%.

Pe langa dobanda, banca mai percepe doua comisioane: 500 de lei pentru acordarea imprumutului si 0,04% lunar pentru administrarea acestuia, astfel incat costul total al creditului, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE) se ridica la 4,2%, in cazul unui credit de 180.000 de lei (40.000 de euro) pe 25 de ani.

Creditul ING Bank are un cost total (DAE) de 4,21% , foarte apropiat de al CEC Bank, insa restul indicatorilor celor doua credite sunt destul de diferiti, din cauza faptului ca marja de dobanda a ING este de 3,25%, mai mare decat la CEC Bank cu trei sferturi de punct, astfel incat costul suma totala de rambursat la ING este mai mare decat la CEC Bank.

Pe de alta parte, rata lunara la ING este mai mica, datorita faptului ca banca nu percepe un comision lunar de administrare a creditului, care este de 0,04% la CEC Bank.

Si creditul imobiliar al Raiffeisen Bank are o rata lunara apropiata, de 967 lei.

La polul opus, cele mai scumpe credite sunt cele ale Bancii Transilvania (BT), cu o DAE de 5,07% si o rata lunara de 1.033 lei, si BCR, cu DAE de 5,08% si o rata lunara de 1.047 lei.

Creditul BCR are insa avantajul unei rate fixe in primii cinci ani de creditare, in valoare de 4,95%, dupa care se aplica o rata variabila de 4,07% (marja de 3% plus ROBOR 6 M).

In privinta avansului minim necesar pentru obtinerea unui credit imobiliar, acesta este de 15% la toate cele sapte banci, insa la majoritatea este conditionat: la BCR perioada de creditare nu poate depasi 20 de ani iar locuinta sa fie intr-un oras mare, la Raiffeisen si la CEC Bank avansul de 15% este valabil tot pentru locuintele din orasele mari, BT accepta avans de 15% doar in cazul creditelor destinate primei locuinte, iar BRD doar pentru clientii care-si incaseaza salariul intr-un cont al bancii si care au grad de indatoare sub 50% din venituri.

ING Bank si Unicredit sunt singurele banci mari care accepta avans de 15% fata conditionari. (avans credite ipotecare-lista bancilor)

Erata: articolul a fost modificat dupa publicare, prin corectarea datelor gresite la creditul BCR, astfel: DAE 5,09% a fost inlocuita cu DAE 5,08%, dobanda fixa in primii cinci ani de 5,8% a fost inlocuita cu o dobanda fixa de 4,95%, iar dobanda variabila de 3,82% a fost inlocuita cu 4,07%.

Comentarii

Matei

este fix pe invers!!!! cititi sentinta atent!!!banca a castigat tot

Este este pe invers fata de ce se scrie in articol! cititi linkul http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=300000000395696 Asa ceva doar in Romania se poate intampla! ICCJ a anulat in totalitate sentintele favorabile initial persoanelor care au dat in judecata banca!!!

Catalin

banca a castigat la ICCJ

Atentie banca a castigat tot la ICCJ!!!!! CITITI SENTINTA!!!

Stoian Marina

Cititi cu atentie sentinta-anularea este pentru actele aditionale semnate dupa aparitia OG50/2010

Raiffeisen a castigat procesul impotriva debitorilor care au semnat acte aditionale in 2011 dupa aparitia OG50/2010. In aceste acte aditioale dobanda se stabilea in functie de libor si si semand acel act debitorii au acceptat si marja. Prin acest proces nu se stabileste ca Raiffeisen nu are clauze abuzive in contracte in general asa cum dezinformati publicul prin titlul boombastic ci ca odata semanata o clauza care respecta OG50/2010 nu mai poti reclama ca acea clauza este abuziva.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii