Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la cardurile de credit (corectat)

Autor:

Bancherul.ro
2018-06-10 21:49

Multe banci isi promoveaza cardurile de credit ca fiind mijloace de a face diverse cumparaturi in rate fara dobanda, ba chiar primesti si bonusuri pentru fiecare plata.

Pe de alta parte, clientii bancilor trebuie sa fie constitenti ca dobanda (DAE) pentru utilizarea unui card de credit in mod obisnuit, in afara promotiilor si programelor de rate fara dobanda, poate ajunge aproape de 40% pe an, deci cam de patru ori mari ridicata decat la un credit obisnuit de nevoi personale.

Cel mai scump card de credit din Romania este Card Avantaj, emis de Credit Europe Bank, care are o dobanda fixa de 28%, iar costul total, exprimat prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ajunge aproape 39% pe an.

Card Avantaj este de 2,5 ori mai scump decat cardul de credit emis de Libra Bank, cel mai ieftin card de credit din Romania, cu o DAE de doar 14,73% pe an.

Dezavantajul cardului de credit al Libra Bank este ca nu permite plati in rate fara dobanda, cum este cazul cardurilor scumpe emise de Credit Europe Bank (DAE de 39%), Garanti Bank (DAE de 34,4%), BCR (DAE de 33,72%), Unicredit (DAE de 31,94%), ING (DAE de 29,81%) sau BRD (DAE de 29,66%).

Exista insa si carduri de credit cu dobazi mai mici, care sunt dotate si cu optiunea de plata in rate fara dobanda. Este cazul cardului de credit CEC Bank, pe locul doi in topul celor mai ieftine carduri de credit, cu o DAE de 16,66% si cardul de credit al Alpha Bank (DAE de 17,95%).

CEC Bank este, de asemenea, banca ale carei carduri de credit Visa sau Mastercard au cele mai multe rate fara dobanda, pentru cumparaturile efectuate la orice magazin, in tara sau oriune in lume: 24 de rate, fata de doar 12 la OTP Bank si Banca Romaneasca si numai 6 rate la cardurile de credit Bancpost.

La cardurile de credit ale celorlalte banci, optiunea de plata in rate cu dobanda 0 este valabila doar la magazinele partenere din tara.

In zona cardurilor de credit cu dobanzi medii se afla Raiffeisen Bank (DAE de 26,13%), Banca Transilvania (DAE de 26,77%), OTP Bank (DAE de 27,95%) si Idea Bank (DAE de 28,06%).

CORECTURA

Articolul a fost corectat dupa ce a fost publicat, in tabel si in text, la cardurile de credit ale CEC Bank, cu specificarea ca numarul ratelor fara dobanda sunt 24, valabile la orice magazin din Romania si din lume, nu 12, doar in tara, cum era initial trecut in tabel.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii