Inca de la inceput trebuie precizat ca platile in valuta sau cele externe in lei catre alte banci din strainatate sunt scumpe. Minim 10 euro ne costa sa transferam orice suma, cat de mica, prin internet banking, din contul nostru in alt cont la o banca din strainatate.
Pentru cei care efectueaza frecvent plati in afara tarii, alegerea bancii cu cele mai mici comisioane la platile externe conteaza asadar, cu atat mai mult cu cat acestea se pot tripla de la banca la alta.
Astfel, daca un numar de 4 banci din cele 16 analizate de noi practica un comision de minim 10 euro pentru o plata externa, doua banci, Bancpost si Banca Romaneasca, au tarife de trei ori mai mari pentru acelasi transfer: 35, respectiv 30 de euro.
Cu alte cuvinte, daca ai internet banking la Bancpost si vrei sa transferi 100 de euro intr-un cont la o banca straina, vei avea de platit in total 130 de euro.
Cele mai multe banci, adica 5, au comisioane minime in jur de 15 euro pentru transferurile externe in valuta, in timp ce la alte patru institutii de credit, taxele sunt in jurul a 20 de euro.
In cazul platilor de mare valoare, majoritatea bancilor aplica pentru transferurile interbancare in valuta un comision ca procent din suma transferata, comision care variaza intre 0,1% si 0,5%.
Alte banci au comisioane diferentiate in functie de valoarea sumelor transferate, in timp ce unele au o taxa fixa.
Nu există comentarii pentru această știre.
Bancile romanesti si-au majorat anul trecut provizioanele pentru riscuri, precum si valoarea capitalurilor proprii, semn ca devin mai prudente in fata incertitudinilor in crestere. Concret, conform datelor furnizate de Banca... detalii
Banca digitala maghiara Granit Bank s-a extins in Romania cu o oferta de cont si card gratuite, dupa modelul bancii romanesti digitale Salt. Sa facem o comparatie intre serviciile Granit... detalii
Credex isi face reclama la credite afisand o "dobanda de la 5,9%", dar care poate fi chiar si de 10 ori mai mare, de 50%. Dobanda "de la 5,9%" este... detalii
ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) submineaza functionarea CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din Domeniul Bancar), desi nu are nicio atributie legala in solutionarea pe cale amiabila a litigiilor... detalii