Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la conturile pentru firme

Autor:

Bancherul.ro
2018-10-29 23:28

Comisioanele standard percepute de banci pentru incasarile si platile online in lei si valuta efectuate de firme variaza destul de mult, intre 56 si 186 de lei, conform unui calcul comparativ a unui numar de sapte tipuri de comisioane aferente unui cont curent pentru persoanele juridice:

1. Administrarea contului curent
2. Plati intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) online in lei
3. Plati interbancare (intre conturile a doua banci) online in lei
4. Plati intrabancare online in valuta (euro)
5. Plati interbancare online in valuta (euro)
6. Incasari intrabancare in lei
7. Incasari interbancare in lei

Trebuie precizat ca acest clasament a fost realizat pe baza comisioanelor aferente unui cont curent standard pentru persoanele juridice, nu pe cele aferente diverselor pachete de cont din ofertele bancilor.

Pentru administrarea lunara a unui cont curent, comisioanele pleaca de la 0 la ING si ajung la 24 de lei la BRD. Alte banci cu comisioane mici (5 lei lunar) de administrare a contului sunt Banca Transilvania si Libra Bank.

Comisioanele la platile intrabancare in lei variaza intre 0 si 4,55 lei, in functie de valoarea platii, iar la platile intrabancare in valuta, tariful este 0 la majoritatea bancilor.

In cazul platilor interbancare in lei, comisioanele variaza in functie de valoarea transferului: pentru sumele mici, comisioanele sunt intre 2 si 5 lei, iar pentru sume mari ajung la 18 lei.

La platile in euro, comisioanele sunt mult mai mari, de cel putin 10 euro sau chiar 25 de euro, reprezentand 0,1% – 0,15% din suma transferata.

Suma celor sapte comisioane variaza destul de mult de la o banca la alta: de la 56 de lei la ING, care are cele mai mici comisioane, pana la 186 de lei la BCR.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii