Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei (actualizat)

Autor:

Bancherul.ro
2022-01-26 22:41

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pe termen de un an (12 luni) sunt Garanti BBVA (3,8%), Intesa (3,25%), Patria Bank (3,20%) si CEC Bank (3,10%), conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul dobanzile practicate de cele mai mari 15 banci romanesti.

Cele mai bune dobanzi pentru depozitele pe cel mai scurt termen, de o luna, le gasim la Intesa (1,75%), constituit online, prin internet/mobile banking.

Pentru un depozit la termen de 3 luni, cea mai ridicata dobanda este platita tot de Intesa (2,25%).

In cazul depozitelor pe termen lung, de doi ani, cel mai avantajos depozit este, de asemenea, la Intesa (3,75%).

Bancile cu cele mai mici depozite in lei la termen de un an sunt BCR (0,8%), Raiffeisen (1%) si BRD (1,05%).

Randamentul efectiv, dupa scaderea comisioanelor

Daca luam in calcul doar comisionul de retragere a banilor de la ATM-ul bancii la care avem depozitul, cel mai mare castig pentru un depozit de 10.000 de lei pe termen de un an il avem la Garanti BBVA (380 de lei), urmat de Intesa (325 lei) si CEC Bank (310 lei).

In cazul in care punem la socoteala si comisioanele pentru administrarea unui cont curent si a aplicatiilor de internet/mobile banking, cel mai avantajos iesim la Libra Bank (300 de lei), Garanti BBVA (284 lei) si First Bank (223 lei).

ACTUALIZARE

Articolul a fost actualizat cu includerea in top a Patria Bank, care are a treia cea mai mare dobanda la un depozit pe termen de 12 luni (3,20% pe an).

De asemenea, Patria Bank are o oferta cu o dobanda de 4,15% la depozitele pe termen de 24 de luni, facute online de clientii noi persoane fizice, pe site-ul bancii, la acest link.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii

Site-ul pentru fraude Brua.ro este activ de luni de zile, fara ca ASF sau DNSC sa faca ceva

- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii