Tentativele de frauda online sunt greu de depistat, arata un sondaj

Autor:

Bancherul.ro
2021-11-30 14:14

Românii care au completat quiz-ul lansat pe platforma Siguranța Online au răspuns corect la aproape 80% dintre întrebările privind educația cybercrime, arată statisticile după prima lună de campanie, conform unui comunicat de presa transmis de Asociatia Romana a Bancilor (ARB), in care se adauga:

Campania #SiguranțaOnline a fost lansată de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB).

Doar 5% dintre cei care au acceptat provocarea campaniei de a-și testa nivelul de educație privind siguranța cibernetică au reușit să răspundă corect la toate întrebările și au depistat astfel toate acțiunile de fraudă potențială online.

În prima lună de la lansare a quiz-ului, 10.000 de utilizatori au completat chestionarul și 20.000 de cetățeni au accesat site-ul www.sigurantaonline.ro pentru a se documenta cu privire la metodele de protecție și prevenire împotriva fraudelor online.

La întrebări precum Primești un sms de la magazinul online preferat. Ce faci, dai click pe link? sau Se pare că ești victima unei tentative de hacking! Ar trebui să te panichezi? Ce faci? doar 30% dintre cei peste 10.000 de participanți au răspuns corect.

Campania #SiguranțaOnline a debutat pe parcursul Lunii Europene a Securității Cibernetice 2021 și are ca obiectiv întâmpinarea nevoii de informare a românilor cu privire la amenințările din online.

Potrivit statisticilor Directoratului Național de Securitate Cibernetică, 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorului obișnuit, iar factori precum eroarea umană și lipsa educației digitale sunt cauze determinante ale creșterii numărului de fraude online.

În ceea ce privește situația la nivel național, potrivit rapoartelor privind Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI), România se clasează în topul țărilor europene cu cele mai rapide conexiuni de internet, dar cu un nivel scăzut al educației digitale.

Astfel, 49% dintre locuințele din România sunt abonate la servicii de bandă largă de foarte mare viteză. Cu toate acestea, mai puțin de o treime dintre cetățeni au competențe digitale cel puțin elementare.

Comentarii

De la: IonSubiect:

Cea mai mica dobanda

Comentariu:

Bun articolul cu mentiunea ca cea mai mica dobanda o are alta banca din piata 🙄

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

Pay with BT Pay, disponibilă pe 30.000 de site-uri și aplicații

Utilizatorii aplicației BT Pay pot folosi opțiunea Pay with BT Pay pentru plăți rapide și sigure la comercianții care folosesc soluțiile NETOPIA Payments, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:... detalii

Asigurare de calatorie din CEC app

Groupama și CEC Bank marchează un nou pas în simplificarea accesului la asigurări, lansând o opțiune prin care clienții persoane fizice ai băncii pot achiziționa asigurarea de călătorie direct din... detalii

Victoriabank, detinuta de Banca Transilvania, se extinde în Republica Moldova

Victoriabank, parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, a făcut astăzi primul pas pentru o nouă achiziție în Republica Moldova, în domeniul microfinanțării, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Reprezentanții... detalii

CEC Bank si-a majorat cu 70% creditele pentru populatie

CEC Bank anunta o crestere importanta, de 70%, a volumului de credite acordate in 2024 persoanelor fizice pentru investitii imobiliare si alte proiecte personale. Comunicatul CEC Bank: Grupul Financiar CEC... detalii