BANCI | Interviu

Sondaj BNR: Cererea de credite din partea firmelor a crescut semnificativ

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-01 11:00

Intr-un sondaj al BNR printre primele 10 banci romanesti privind conditiile de creditare se arata ca in trimestrul trei din acest an băncile au menţinut constante standardele de creditare în cazul creditelor către companii și al creditelor de consum acordate populației și au relaxat marginal standardele pentru creditele imobiliare.

În trimestrul următor (T4/2015) se așteaptă menținerea neschimbată a standardelor de creditare în cazul companiilor, în timp ce în cazul populației băncile anticipează o relaxare a standardelor pentru creditele imobiliare și o înăsprire a acestora pentru creditele de consum, se arata in sondajul BNR.

Din punct de vedere al cererii de credite, aceasta a crescut la nivelul companiilor nefinanciare și în cazul creditelor imobiliare acordate populației în T3/2015, înregistrând o scădere marginală în cazul creditelor de consum.

Pentru trimestrul următor (T4/2015), instituţiile de credit estimează o creştere a cererii de împrumuturi din partea companiilor nefinanciare și o scădere a acesteia pe segmentul creditului de consum acordat populaţiei.

Cererea de credite din partea firmelor a crescut semnificativ

In sondaj se mai arata ca cererea de credite din partea firmelor a crescut semnificativ, evoluţie determinată în general de majorarea cererii împrumuturi pe termen scurt, atât din partea corporaţiilor, cât şi a IMM.

O dinamică pozitivă s-a înregistrat şi în cazul creditelor cu maturităţi pe termen lung, însă într-un ritm moderat. În T4/2015, băncile estimează un nou avans al cererii de împrumuturi din partea companiilor nefinanciare.

In privinta termenilor creditării pentru firme, acestia au fost în mare măsură nemodificaţi în T3/2015. Singura excepţie a fost înregistrată în cazul spread-ului ratei medii de dobândă a împrumuturilor faţă de ROBOR 1M, acesta înregistrând o diminuare moderată.

Instituţiile de credit semnalează continuarea ciclului de reducere a costului finanţării destinate sectorului companiilor nefinanciare și în trimestrul următor (T4/2015).

Vezi aici sondajul BNR

Comentarii

cristi
CATRE BNR - solutie de rambursare CHF
Solutie de rambursare a monedei toxice CHF Credit ipotecar acordat in 2007 Valoare: 65.500 CHF Rate achitate pana in prezent 101 in suma de 340 CHF = 34.340 CHF reprezentand principal, dobanzi si comisioane. Banca sa scada aceasta suma din principal, sa renunte la dobanzi si comisioane.... Sold ramas 65.500 - 34.340= 31.070 CHF Acest sold il convertiti in lei, la cursul actual de 4,0725 lei = 1CHF, adica 31.070 CHF x 4,0725 = 126.532,58 lei. Astfel banca nu va avea pierdere contabila si se va inchide cu CHF. Soldul ramas i se aplica dobanda prevazuta la creditul prima casa.. .. si banca va castiga un profit de aprox. 86.042 lei pe perioada ramasa de 17 ani. Aveti aceasta solutie pentru a salva nu numai clientii, ci intreg sistemul bancar. Faceti analize pe aceasta formula si veti vedea ca in final vom castiga cu totii .... se va relua procesul de creditare si nu vor bubui jumatate din banci. Aceasta formula va duce la renuntatrea clientilor de a mai da bancii casa, in cazul aprobarii legi darii in plata. De asemenea aceasta formula va duce la costuri echitabile intre clienti si banci. Astfel banca scapa de CHF, de fluctuatiile existente si isi ramburseaza integral expunerea pe CHF.

Vlad
-
Creditarea comapniilro trebuie sa cresca ... (lol).



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, spune directorul general al Viva Credit, Ionut Stan, in raspunsurile la intrebarile detalii

Creditul e bun daca te ajuta sa-ti cresti veniturile si sa-ti scazi cheltuielile

Provocările fiscale și economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiți pe consumatori, iar administrarea finanțelor personale devine un imperativ pentru cei care vor să își păstreze confortul din prezent sau să își țină sub control problemele financiare, se detalii

Revolut, acuzata de clienti ca permite fraude online. Banca le raspunde ca sunt fraude autorizate si ca vina este a Meta

Mai multi cititori ni s-au plans ca au fost victimele unor inselatorii online prin tranferuri din contul Revolut, fara ca banca sa poata depista fraudele. Revolut a refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru fraudele online ( detalii

Cum ne pregatim de cresterea taxelor de anul viitor: economisim, reducem gradul de indatorare, tinem legatura cu banca

Anul viitor am putea asista la creșterea unor taxe și la impozite mai mari pentru proprietăți, avertizează invitații podcastului găzduit de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se detalii

 



 

Ultimele Comentarii