BANCI | Ultima Ora

Scandalul Volkswagen: Cum ar putea fi afectata economia Romaniei si a altor tari din zona

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-28 09:48

Scandalul Volkwagen ar putea afecta industria auto din tarile din estul Europei, in care anul trecut s-au produs 4 milioane de masini ale grupului german, Romania fiind un furnizor de piese pentru fabricile din Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia.

Tarile din estul Europei, mai exact Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia, produc una din patru masini Volkswagen sau alte marci ale grupului german (Audi, Skoda, Porsche si Seat), in timp ce Romania si alte state sunt doar furnizori pentru masinile germane, volumul exporturilor de piese auto catre aceasta tara reprezentand 2,9% din totalul exporturilor sau 1% din PIB, potrivit economistilor Erste Bank si BCR.

Acestia considera ca inca este prea devreme pentru a evalua potentialul impact al scandalului Volkswagen asupra exporturilor de piese auto din Romania si asupra industriei auto in general.

Daca scandalul va ramane limitat la motoarele diesel VW din seria EA 189, prevazute cu un cip pentru a ascunde emisiile poluante reale, atunci impactul asupra productiei actuale, de 4 milioane de masini in tarile din estul Europei in 2014, va fi limitat, intrucat aceste motoare nu mai sunt instalate pe masinile noi.

Autoritatile vor investiga daca si alte motoare ale VW sau altor producatori au fost modificate. Pe de alta parte, cererea de masini ale grupului Volkswagen ar putea scadea din cauza reputatiei afectate.
Pe termen lung, insa, actualul scandal ar putea avea un efect pozitiv, intrucat este posibil sa accelereze implementarea noilor tehnologii in industria auto in fabricile din estul Europei, concluzioneaza analistii Erste Bank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii