Saxo Bank prezinta previziunile controversate pentru 2011
Autor: Bancherul.ro
2010-12-21 18:21
Banca daneză specializată în investiţii şi tranzacţionări online a făcut publice „Previziunile controversate pentru anul 2011”. Acest demers este un „Exerciţiu al Lebedei Negre”, inspirat de eseistul libanez, Nassim Nicholas Taleb şi realizat an de an de Echipa de Strategie a Saxo Bank, destinat clienţilor băncii. Un eveniment de tipul „Lebăda Neagră” este unul puţin probabil să aibă loc şi are următoarele caracteristici: este imprevizibil, are un impact uriaş şi, odată realizat, se inventează o explicaţie care îl face să pară mai puţin întâmplător şi mult mai previzibil decât a fost iniţial. Trebuie ţinut cont de faptul că acesta nu este un exerciţiu totalmente ştiinţific, iar previziunile nu sunt concepute în acest sens. De-a lungul anilor, patru din cele zece previziuni Saxo Bank s-au adeverit.
1. Congresul SUA va bloca a treia relaxare cantitativă propusă de Bernanke
Pe măsură ce ne vom îndrepta către cea de-a doua jumătate a lui 2011, politicienii şi specialiştii vor fi reuşit cu succes să pună Rezerva Federală într-o situaţie de maxim disconfort, fiind factorii decisivi care au făcut posibil dezastrul imobiliar din SUA ale cărui consecinţe vor fi bailoutul bancar şi catastrofa datoriei publice. Între timp, băncile „mult prea puternice pentru a eşua” se vor afla din nou într-o situaţie dificilă, întrucât portofoliile lor de ipoteci cu probleme vor ameninţa, încă o dată, solvabilitatea lor. Preşedintele Rezervei Federale, Ben S. Bernanke, se va ralia cu FOMC pentru a stabili o nouă puternică expansiune a politicii monetare pentru a salva, din nou, băncile cu probleme şi/sau guvernele locale. Încurajat de creşterea popularităţii şi a susţinerii politice, Ron Paul va contesta autoritatea Rezervei Federale, ceea ce va determina Congresul American să blocheze autoritatea acestei instituţii de a-şi extinde balanţa, şi va provoca o posibilă contestare în ceea ce priveşte mandatul dual forţă de muncă/inflaţie al Rezervei Federale.
2. Apple va cumpăra Facebook
Ce faci atunci când vrei să deţii controlul pieţei de dispozitive electronice şi mobile şi nu ai o prezenţă semnificativă în reţelele sociale? Un fond de război de doar 51 miliarde de dolari? Cumperi Facebook, filonul principal (în curs de monetizare) al reţelelor sociale. Conform sharespost.com, Facebook valorează 43 miliarde USD. Steve Jobs, CEO Apple, a declarat deja că Apple s-a aflat în negocieri cu Facebook cu privire la oportunităţi de parteneriat, dar că, în final, aceste discuţii nu au dus la nimic. Potrivit lui Jobs, Facebook era în căutare de „termeni oneroşi cu care nu puteam fi de acord”. La Sumitul Web 2.0., fondatorul Facebook, Mark Zuckenberg, a cerul Apple să-şi tempereze încercările de a conecta Ping cu Facebook, şi a declarat că Apple trebuie „ia biletul pentru acest tren”. S-ar putea ca Steve Jobs chiar să „urce în tren” şi să cumpere cu totul Facebook. Este foarte logic: Facebook nu concurează cu Apple şi se va „confrunta” cu Google, pe care Jobs îl îndrăgeşte de când Google a devenit inamicul numărul unu. O afacere perfectă! Baza de date gigantică a Facebook (peste 500 milioane de utilizatori) poate fi integrată în produsele şi serviciile Apple - orice utilizator Facebook va avea automat un cont de itunes Store şi chat FaceTime integrat în chat-ul Facebook. O mulţime de dispozitive iOS.
3. Indexul US Dollar va atinge 100
Traiectoria creşterii economice în majoritatea regiunilor lumii pare sănătoasă pentru o anumită perioadă de timp în 2011 – cel puţin în afara Europei şi Japoniei. Dar, apoi, problemele încep să apară în China, unde, noul plan 12 pentru următorii cinci ani, menit să genereze o creştere a consumului, nu va funcţiona aşa cum s-a dorit. În condiţiile în care baza industrială chineză va creşte cu un ritm foarte redus sau chiar deloc, ca urmare a schimbării politicilor, ţările satelit care depind de cererea chineză vor vedea cum economiile lor se vor confrunta cu corecţii aspre. Acest lucru va pune apetitul global pentru risc în panică, iar în condiţiile în care economia Japoniei depune mari eforturi, iar Zona Euro e în dezordine, dolarul american nu va mai arăta chiar aşa rău ca înainte. Aceasta este situaţia în special de când piaţa s-a aflat puternic pe o poziţie short pentru această monedă, la începutul anului. Desfăşurarea acestor poziţii împinge indexul USD cu 25% mai sus, la peste 100, spre sfârşitul trimestrului trei.
4. Randamentul obligaţiunilor de stat pe 30 de ani ale SUA scădea la 3%
Politica de devalorizare a dolarului, cu rădăcini în „războiul monedelor” din 2010, va forţa pieţele emergente să folosească mai mult din rezervele lor în dolari pe obligaţiuni. În plus, SUA se află la un pas de „japonizarea” economiei sale, cu inflaţia de fond în scădere. Relaxarea cantitativă propusă de Rezerva Federală nu a avut nici un efect pozitiv, în afară de alinarea durerilor balanţelor băncilor americane. Main Street nu a obţinut prea mult, în afară de anumite beneficii din preţurile pentru acţiuni puţin mai mari şi, având în vedere eşecul în curăţarea sistemului, împrumuturile îşi revin foarte încet, iar redresarea nu câştigă teren. Şi, să nu uităm de Zona Euro, unde BCE, UE şi FMI nu reuşesc să însănătoşească ţările periferice PIIGS, împingând ceata investitorilor agitaţi către paradisul lipsit de primejdii al Unchiului Sam. Se poate ca factorul „feel-good” să fi fost în creştere în SUA spre sfârşitul lui 2010, dar dispare în 2011, iar randamentul obligaţiunilor de stat pe 30 de ani vor scădea la 3%.
5. Aussie-Sterling se scufundă cu 25%
Marea Britanie se întoarce la valorile vremurilor de demult; vor munci mai mult, vor economisi mai mult şi, destul de curând, o expansiune puternică surprinzătoare în 2011 va ridica ancora pe măsură ce ţara, lovită de austeritate, va sfida opiniile pesimiştilor. Pieţele vor să se răzbune pe Marea Britanie, aşteptându-se ca economia să încetinească întrucât reducerile primului ministrul Cameron îşi fac loc în sistem. Oricum, reducerile înguste dar masive nu vor împiedica sentimentul consumatorilor şi, pe măsură ce economiile adevărate vor impulsiona producţia, economia va creşte în cea de-a doua jumătate a lui 2011 ca un fruntaş al creşterii în Europa.
Pe de altă parte, Australia depune eforturi economice în timp ce China apasă mai puternic pe frână pentru a evita ca inflaţia să iasă de sub control. Adăugând la acestea piaţa australiană de proprietate, care, puţin spus, are nevoie de constrângere sau, mai direct, arată ca un balon gata să explodeze, vom asista la o scădere de 25% în AUDGBP.
6. Petrolul ţâşneşte înainte de a se corecta cu o treime
Petrolul, impulsionat acum de macro aşteptările investitorilor, se lasă dus de val la peste 100 $/ baril, la începutul lui 2011, pe valul euforiei generate de redresarea economiei SUA. Spre deosebire de 2008, nu există nimic pentru a duce efectele mai sus, iar investitorii sunt lăsaţi să păstreze poziţii la petrol pe care nu le pot susţine. Ţiţeiul va sucomba la o corecţie violentă de o treime, spre sfârşitul anului.
7. Gazele naturale vor creşte cu 50 de procente
Gazele naturale intră în 2011 cu un surplus de provizii, întrucât criza economică globală a generat stocuri care depăşesc cererea pentru doi ani – ceea ce a condus la doi ani de pierderi de două cifre. Dar, intrând în 2011, indicatorii de bază pentru Henry Hub s-au îmbunătăţit semnificativ. Cererea industrială crescută bazată pe redresarea SUA, situaţia istorică de preţuri mici pentru petrol şi cărbuni, nivelarea indicatorului „forward curve” şi efectele propunerilor de a exporta mai mult din rezervele de gaze naturale ale SUA, toţi aceşti factori la un loc fac investiţiile pasive în gaze mult mai profitabile. Iar glazura: un aperitiv neobişnuit de rece va conduce la o diminuare rapidă a stocurilor. Astfel, Henry Hub va asista în 2011 la o creştere de 50%, ce are loc o dată la 25 de ani.
8. Aurul accelerează la 1800 USD, pe măsură ce războiul monedelor se înteţeşte
Războiul monedelor revine în 2011, alimentat mai degrabă de îmbunătăţirea situaţiei economie a SUA, decât de necesitatea de a susţine redresarea economică. Deficitul comercial al SUA se extinde pe măsură ce portofelul guvernului şi cel al cetăţenilor se goleşte. Întrucât deficitul comercial se măreşte, planul preşedintelui Obama de a „dubla exporturile în cinci ani” devine tot mai mult un obiectiv ireal care îndeamnă „cetăţeanul de rând” să forţeze mâna Congresului American să opteze pentru un dolar mai slab. Presiunea se acumulează în China şi, în timp ce investitorii fug spre metale, în căutarea unei oarecare stabilităţi, aurul se ridică puternic spre 1.800 de dolari/ uncie.
9.S&P500 atinge un maxim istoric
Dr. Bernanke, folosindu-se de mandatul său de „a se asigura că piaţa de capital continuă să crească”, nu încetează nici în 2011 să pompeze lichidităţi în sistem. Chiar şi investitorii de tipul „mom-and-pop” realizează că singura strategie care merită să fie urmată este aceea de a cumpăra atunci când preţurile sunt mici (dips). Dar această strategie funcţionează, de fapt, pentru Rezerva Federală. Chiar dacă este o „house of cards” şi consumatorii americani încep să cheltuiască pe măsură ce portofoliile lor de acţiuni se redresează şi uită de managerii banilor lor. Pentru America marilor companii (corporativă), euforia că preţurile sănătoase ale acţiunilor reprezintă un indicator al sănătăţii economice nu funcţionează şi astfel continuă procesul de deleveraging – îmbunătăţirea marjelor, o abordate atentă a modului în care sunt cheltuiţi banii şi a modului în care sunt gestionate balanţele, refinanţarea datoriilor la rate ale dobânzilor aproape de zero şi aşa mai departe. Următorul pas este o redresare în adevăratul sens al cuvântului, iar punctul de referinţă al indicilor SUA va vedea în oglinda retrovizoare vârful din 2007 în drumul său spre 1.600.
10. Indicele Bursei ruse (RTS) atinge 2500
O furtună perfectă pentru indicele RTS în 2011. Următoarea bulă economică globală va începe să crească devreme, la începutul anului, ducând petrolul brut la peste 100 USD/ baril. Investitorul american obişnuit nu va face nimic altceva cu banii săi decât să cumpere dips de pe piaţa americană de acţiuni, iar fanii pieţei ruse de acţiuni vor realiza valoarea în indicele lor când P/E pe un an ajunge la 8.6 şi P/B-ul la 1.26. RTS-ul aproape că se va dubla la 2500 în 2011. Potrivit pieţei de opţiuni, sunt una din douăsprezece şanse ca acest lucru să se întâmple – dar RTS-ul a fost ultima dată acolo la mijlocul lui 2008.
Despre Saxo Bank
Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Opinie
ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite
ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii
Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare
Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii
Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?
Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii
BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?
BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii
- De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?
- Banca Transilvania implineste 30 de ani
- De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?
- Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?
- Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania
- Rambursarea ratelor la credite in Romania se face ca in celelalte tari din Europa; motoda propusa de ANPC este contrara interesului consumatorilor
- De ce ar majora bancile comisioanele pentru cash, daca se limiteaza cash-ul?
- Simona Halep, sustinuta in continuare de Banca Transilvania
- Romanii au incredere in banci ca le pot rezolva problemele, arata un sondaj
- Bancile sunt suspectate ca blocheaza accesul unor clienti la credite, prin scorul FICO al Biroului de Credit
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
plati online
ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii