Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat cu cateva momente in urma, in cadrul unei conferinte de presa, ca salariul sau a fost diminuat cu 47%, la 35.000 de lei net lunar, potrivit noii politici salariale ale institutiei, copiata dupa cea a BNR si derulata de compania de consultanta HayGroup.
Negritoiu avea in functia de presedinte al ING un salariu de 31.000 de euro lunar. (Vezi aici detalii)
Negritoiu a precizat ca salariile si indemnizatiile individuale ale membrior Consiliului de conducere al ASF au scazut cu 77% fata de anul trecut.
Potrivit lui Negritoiu, cheltuielile anuale ale conducerii ASF, inclusiv sporurile si primele, au scazut in acest an cu 77% fata de 2013, de la 20,7 la 4,7 milioane lei, obtinandu-se astfel economii de 35 milioane lei.
În semestrul II 2014, salariile și indemnizațiile individuale ale membrilor Consiliului ASF au fost reduse cu 40% față de februarie 2014, sub nivelul BNR, așa cum prevede legislația de înființare a ASF.
Si nivelul salariilor celor 70 de directori din cadrul celor 4 structuri de conducere din ASF au fost ajustate cu o pondere asemanatoare, noul nivel al acestora fiind urmatorul:
1. Presedintele ASF: 30 – 35.000 lei, la nivelul unui presedinte al unei institutii de asigurari
2. Vicepresedinte/director general in ASF: 25.000 – 30.000 lei, la nivelul unui CEO la o societate de asigurari
3. Director in ASF: 15.000 – 25.000 lei
4. Sef serviciu in ASF: 10.000 – 15.000 lei lunar
Nivelurile ierarhice din ASF au fost reduse astfel de la 5 initial la 4, la care se adauga pozitia de consilier al sefilor, care in opinia lui Negritoiu “este un nivel informal foarte periculos, care poate participa la sistemul de decizie chiar daca nu are functie”.
Numarul consilierilor din ASF a fost redus de la 33 la 10 consilieri. “Eu am 1 consilier, ca sa nu se zica ca nu am si eu unul”.
Cheltuielile totale cu salariile pentru cei 600 de angajati ai ASF vor scadea cu 27% in acest an fata de 2013, ajungand astfel la o pondere de 58% din costurile totale ale institutiei, fata de 81% pana acum.
“Legea ne obliga ca salarile sa fie aliniate cu cele din cadrul institutiilor financiare, care includ si bancile, dar noi suntem sub nivelul acestora, ne aliminiem la piata generala si chiar sunt diferente mari la nivelul functiilor de executie”, a spus Negritoiu.
Cheltuielile cu prime și alte drepturi de natură salarială la nivelul ASF au fost reduse în 2014 cu 72% față de anul 2013 și vor continua să scadă în anul 2015 (cu încă 28%).
Negritoiu a prezentat in detaliu planul de restructurare al ASF, declaratiile acestuia urmand a fi reflectate de Bancherul.ro.
Nu există comentarii pentru această știre.
În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii
Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii