Romania a fost in 2015 singura tara importanta in care grupul Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat cresteri ale primelor din asigurari

Autor:

Bancherul.ro
2016-01-26 16:46

Grupul Vienna Insurance Group (VIG), care detine in Romania firmele de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a anuntat astazi rezultatele preliminare, neconsolidate, ale primelor incasate din vanzarile de asigurari in 2015.

Conform acestor date, firmele de asigurari din Romania ale grupul austriac, prezent si in alte tari din zona, au inregistrat in 2015 cea mai mare crestere a volumului de prime brute, de 25,4%, pana la un volum total de 445 milioane euro, fata de 355 milioane euro in 2014.

Primele brute subscrise din asigurari generale au crescut cu 20,6%, la 363 milioane euro, in timp ce primele brute din asigurari de viata a avansat cu 51,8%, la 82,5 milioane euro.

Implementarea constantă de măsuri în România s-a dovedit a fi de succes într-un context de piață îmbunătățit. Ca o continuare a tendințelor pozitive înregistrate inițial în 2014, companiile VIG din România au obținut o creștere de 20,6% pe segmentul daune/accidente“, se arata intr-un comunicat  al VIG.

Cresterea volumului de prime din alte piete, care includ Ungaria si Bulgaria, a fost de doar 9,9%, in timp ce primele din principalele tari in care VIG este activa (Austria, Cehia, Slovacia si Polonia) au fost in scadere.

In Polonia s-a inregistrat cea mai mare scadere a primelor in 2015, de 22,5%, la 844 milioane euro, fata de peste 1 miliard de euro in 2014.

Volumul total al primelor grupului VIG, in scadere cu 1,5%

Volumul total a primelor brute incasate de grupul VIG a fost in 2015 in scadere de 1,5%, la 9,232 miliarde euro.

VIG mentioneaza intr-un comunicat ca “reducerea primelor neconsolidate subscrise direct (-1,5%), la aproximativ 9,2 miliarde euro, a fost determinată în principal de menținerea dobânzilor la un nivel scăzut și de constrângerile rezultate în ceea ce privește vânzarea de polițe de asigurări de viață cu plata la scadență.

Segmentul daune/accidente a crescut cu 2,0%, iar polițele de asigurări de viață cu plata regulată a primelor au înregistrat o creștere de 2,3%.

Diversificarea extinsă a Grupului în regiunea ECE s-a dovedit încă o dată importantă din punct de vedere strategic, fapt demonstrat de creșterea dinamică de circa 10% înregistrată din nou de țările din regiunea “Alte
Piețe”, se arata in comunicat.

În Austria, Wiener Städtische a raportat o creștere deosebit de puternică, conform comunicatulului, de 3,4%, pe segmentul asigurărilor de tip property.

Companiile Grupului din Republica Cehă și Slovacia, două piețe din ECE importante pentru VIG, au înregistrat creșteri ale primelor pe segmentul daune/accidente de 4,8% și, respectiv, 1,5%.

Multe dintre piețele din ECE incluse în regiunea “Alte Piețe” au înregistrat din nou o creștere extrem de dinamică, potrivit VIG.

De exemplu, o creștere de două cifre a primelor pe segmentul daune/accidente a fost raportată în Bulgaria, Turcia, Albania și Bosnia Herzegovina. De asemenea, companiile Grupului din Ungaria și Serbia au înregistrat o creștere semnificativă în această regiune.

În Ucraina, VIG a continuat să raporteze un avans puternic exprimat în monedă locală, înregistrând o creștere de 30,9%.

În mai multe țări, segmentul operațiunilor auto este supus unei presiuni pe fondul concurenței puternice. Prin urmare, Vienna Insurance Group s-a concentrat pe alte asigurări de tip property și a obținut o creștere satisfăcătoare per total, de 3,2%, datorită acestei abordări diferențiate, adaptată fiecărei piețe.

Pe segmentul asigurărilor de viață, VIG a avut o performanță bună a produselor cu plata regulată a primelor, care au înregistrat o creștere de 2,3%.

Reducerea planificată a polițelor cu achitare la scadență (-16,3%) a condus la diminuarea primelor pe segmentul asigurărilor de viață cu 5,8% per total.

Cu toate acestea, multe piețe din ECE au consemnat creșteri remarcabile pe segmentul asigurărilor de viață. Companiile Grupului din Polonia au obținut pe segmentul produselor cu plata regulată a primelor un avans de 5,5% exprimat în monedă locală.

VIG și-a menținut direcția în România, înregistrând o creștere de 51,8% a primelor pe segmentul asigurărilor de viață.

Și segmentul “Alte Piețe” a asigurat din nou o performanță remarcabilă, cu o majorare de 13,6% a primelor pe segmentul asigurărilor de viață.

Evoluții remarcabile au fost raportate în Serbia (+22,8%), Bulgaria (+22,5%), Țările Baltice (+15,0%) și statele mai mici precum Macedonia și Bosnia Herzegovina.

VIG a obținut o performanță bună pe segmentul asigurărilor de viață și în Ucraina. Creșterea primelor cu 54,0% în monedă locală subliniază încrederea consumatorilor în principalul grup de pe piața asigurărilor din regiunea ECE, se mai arata in comunicat.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: ASIGURARI

Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023

În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii

Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii

Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii