Rezervele valutare ale BNR au crescut la 32,6 milliarde lei

Autor:

Bancherul.ro
2016-08-01 16:30

Rezervele internaţionale – iulie 2016 (comunicat BNR):

La 31 iulie 2016, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32.659 milioane euro, faţă de 31.729 milioane euro la 30 iunie 2016.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

– Intrări de 1.167 milioane euro reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene (983 milioane euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice și altele;

– Ieşiri de 237 milioane euro reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.004 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2016 au fost de 36.663 milioane euro, faţă de 35.673 milioane euro la 30 iunie 2016.

Plăţile scadente în luna august 2016 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 206 milioane euro.

Comentarii

Client

Vom invinge coruptii din sistem

Sesizarea DIICOT obligatorie, va confirm can in ziua in care EU am luat credit banca mi-a solicitat banca sa cumpar CHF la licitatie pentru ca nu aveau in casa, dupa care ia schimbat la paritate cu euro si ia dat clientului. Ar mai trebui sa vada cate credite au fost acordate din ratele incasate de LA client I, in 2007-2009 - stiind ca o sa creasca cursul. Asta se numeste tranzactii speculative pe moneda si ar trebui sa se lase cu catuse. Una e sa dai credite si sa invoci xa trebuiecsa le acoperi cu finantare external si Alta e sa profiti dupa ce ai DAT credite IAR din primii ani de rate se incasa 20% principal si 80% dobanzi. Va mail zic inca una hotia CHF nu se stia LA nivelul sucursalelor, aberatia asta ca clientii nu aveau cunostinte financiare e praful BNR-ului ca sa castige procese, nick no I nu aveau infirmatia. .Am lucrat zece ani in sistem , am luat credit in CHF lucrand in sistem si avand incredere, IAR directorul care mi-a DAT credit eram cunostinte vechi. Deci noi nu stiam LA data respectiva, nu aveam informatia lucrand in sistem, dar va garantez ca aceasta informatie exists LA nivel inalt in BNR si in sediile centrale ale bancilor in zona de analiza. De ce nu s-a facut mimic... Simply, pentru ca era CEA mail ieftina finantare IAR pentru "stabilitate" orice ban venit gratis in tara era bine venit. Dupa paretea mea institutiile statului aunt obligate sa sent autosesizeze in modul de acordare a ancestor credite, va garantez ca vom vedea oameni cu catuse, au cost incalcate grosilan normele BNR-ului de catre banci care au inchis ochii. Sa-mi explice si mie BNR under dracu a fost prudentialitatea in acordarea acestor credite, ce au facut Directiile de risc si analiza cand s-au acordat aceste credite si care aveau informatia ca CHF este o moneda de refugiu si va bubui ce au facut. Se vor lupta cu toate armele ca stiu ca daca se descopera adevarul multe capete vor cadea. Astept sa vad ca statul isu face treaba, avocatul poporului ce pupaza din tei face cand sunt atatea sesizari, e obligat sa se autosesiseze, sa faca plangere LA DIICOT. Daca ei lupta, ne vom lupta si noi cu toate armele si vom invinge pt ca dreptatea invinge intitdeauna pana LA urma si in Romania. Articolul cu multe process castigate de banci a fost de toate Jena, asa diversiune,manipulare si spalare de creiere mai ceva ca la rusi.

Client

Inca ceva

Intrebati consilierii de credite care au acordat aceste credite ca stiau de cresterea cursului. 99% nu aveau nici CEA mail mica idee, deci sa intelegem domnilor BNR-isti ca acea cultura financiara de care vorbiti nu exista LA nivelul unitatilor bancilor, dar pretindeti de LA clienti. Vor incepe oamenii din sistem sa vorbeasca, sa vedeti ce forta are BNR si cum au distrus banci romanesti ... E vremea ca DIICOT SI DNA sa intre pe fir. ...

Cosmin

BNR sa raspunda la urmatoarele

Cate credite s-au dat din finantare externa in CHF si cate au fost acordate din finantare interna. Care credite au fost pe real acordate in moneda CHF si virate clientilor si cate din ele au fost transformate in lei si euro in aceeasi zi si virate clientilor. Verificarea unitatilor in ziua acordarii daca aveau CHF in casa sau s-a cumparat la licitatie. Verificarea bancilor daca au acoperit acea finantare in CHF cu depozite sau au adus finantare din afara stiind ca in ziua platii o sa dea clientilor alta moneda.

Popa

Creditele CHF - genocid bancar

Daca BNR a scris in raportul pe 2008 de riscul acestor credite fiind doar un spectator al pietei pai atunci nu e bine, rolul de stabilitate finaciara il obliga la luarea de masuri, a compromis activitatea de creditare. Sunt banci de rea credinta in momentul de data. Daca atunci se plang ca nu stiau ca va creste asa de mult cursul sa zicem ca intelegem, dar acum sa nu iei nicio masura de conversie asta dovedeste clear reaua credinta a bancilor in report cu cetatenii. Ar trebui inclusiv BNR sa intervina. Ma intreb daca Cinteza a verificat si acum in ultimul ceas cum au dat bancile credite in CHF. Eu sunt convins ca au fost incalcate normele BNR si bancile ar trebui sa plateasca. Nu inteleg atitudinea atat de protectoare , e ca si cum politia ar sti ca anumite institutii au furat si le sustin neconditionat, chair numai pricep nimic. BNR cand e vorba de banci si clienti trebuie sa fie neutru, trebuie sa supravegheze respectarea normelor, a legalitatii. Pai daca judecatorii au dat decizii definitive, IAR si nu aunt de acord cu ele e trist si tot ei afirma ca judecatorii nu inteleg cum se fura in sistem bancar si doreac sa-i trenuiasca pe LA Predeal si Sinaia. Mai judecatorii chiar au fost OK si au constatat incalcarea legii, bravo lor pentru corectitudine.

Alin

In raportul pe 2007 si 2008 al BNR privind stabilitatea financiara

De ce nu ati stopat aceasta credite domnilor BNR-isti - ce inseamna pentru voi stabilitate financiara. Ce ati facut la data respectiva .... NIMIC!!!!! In 2007 scrie in raport Începând cu anul 2006, populaţia a început să se îndatoreze şi în franci elveţieni sau yeni, dar ponderea în totalul creditelor este mică (1,4 la sută, decembrie 2006). Îndatorarea de la instituţii financiare străine nu ridică probleme sistemice, reprezentând doar 0,5 la sută din creditul bancar intern către populaţie. Adica sunt putini care au luat ... Fuck Them!!! nu domnilor bancheri In 2008 la fel În structură, creditele în CHF şi JPY şi-au majorat rapid ponderea (la 9,8 la sută din totalul creditelor populaţiei în februarie 2008, comparativ cu 2,1 la sută în februarie 2007). Dinamica rapidă a creditelor în noile valute s-ar justifica printr-un cost iniţial mai scăzut, dar au dezavantajul unei volatilităţi superioare a cursului79. Riscurile creditării în valută sunt cu atât mai mari cu cât nu întreaga populaţie înţelege în totalitate provocările asociate. Coeficienţii de variaţie a cursurilor de schimb (calculaţi ca variaţie standard raportată la media cursului) CHF/RON şi JPY/RON sunt superiori celui specific EUR/RON (folosind cursurile zilnice pentru perioada 3.01.2005 – 4.03.2008). Mai mult, în perioadă de turbulenţe, CHF devine monedă de siguranţă pentru investitori, ceea ce va determina aprecierea şi mai mare a CHF faţă de toate celelalte monede. In 2016 bancile catre clientii CHF - Fuck Them!!! nu domnilor bancheri... BNR vinovat - stia de cresterea cursului si nu a intervenit. DIICOT sa-si faca treaba si sa actioneze pentru ca au fost incalcate drepturile constitutionale ale cetatenilor! RUSINE BNR, RUSINE!!!

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: ENGLISH

Neutral interest rate in Romania

The neutral nominal rate in Romania has been falling since the start of inflation targeting in 2005. The Taylor Rule clearly shows that interest rates peaked in 2022 and have been on a clear downward path ever since.Furthermore, the model estimates a long-term neutral nominal rate of around 3.9%, which is the equivalent of approx. 1.4% real.Using a more sophisticated model (i.e. New York FED’S HLW model), the real neutral interest rate in Romania is estimated currently at around 1.5% (1.7% 2023 average) and the historical mean at 1.2%.This implies a neutral nominal rate between 4.00% and 4.50%. In the past decade, the NBR real effective rate was below the neutral rate and only over the past year climbed above the neutral mark.Source: Erste Bank

Merger of Alpha Bank and UniCredit Bank Romania

Press Release:"Alpha Services and Holdings announces a strategic partnership with UniCredit in RomaniaMerger of Alpha Bank Romania and UniCredit Bank Romania and creation of third largest bank in Romania by... detalii

National Bank of Romania (NBR) Board decisions on monetary policy

NBR Board decisions on monetary policyIn its meeting of 4 April 2023, the Board of the National Bank of Romania decided:• to keep the monetary policy rate at 7.00 percent per annum;• to leave unchanged the lending (Lombard) facility rate at 8.00 percent per annum and the deposit facility rate at 6.00 percent per annum;• to keep the existing levels of minimum reserve requirement ratios on both leu- and foreign currency-denominated liabilities of credit institutions.The annual inflation rate went down to 15.52 percent in February 2023, from 16.37 percent in December 2022, relatively in line with forecasts. The decrease was mainly driven by the sizeable drop in the dynamics of fuel and electricity prices, under the impact of significant base effects and the change made to the energy price capping and compensation scheme starting 1... detalii

ING posts 2022 net result of €3,674 million, dividend of €0.389 per share

ING press release:ING posts FY2022 net result of €3,674 million,proposed final 2022 dividend of €0.389 per share 4Q2022 profit before tax of €1,711 million; CET1 ratio remains strong at 14.5%•Profit before tax up 29% on 4Q2021 and 24% on 3Q2022, mainly driven by higher income•Higher net interest income, as a further increase in liability margins helped offset TLTRO impact this quarter•Risk costs declined to 17 bps of average customer lending Full-year 2022 net result of €3,674 million, supported by growing customer base and increase in lending and deposits•On a full-year basis, our primary customer base grew by 585,000•Net core lending growth of €18 billion and net core deposits growth of €25 billion in 2022•Net result of €3,674 million in a challenging year; proposed final 2022 dividend of €0.389 per share CEO statement“Looking back, 2022 was... detalii