„Azi m-ati taxat cu 4 RON doar pentru ca mi-au intrat niste bani in cont. Nu e posibil asa ceva. Mai am putin si inchid tot ce am la voi. Sariti din orice schema cu jaful si comisioanele”, spune un client BCR. „Eu de fiecare data cand primesc bani in cont, inclusiv salariul, sunt taxat cu 4 RON. Nu mi se pare ok sa fie taxat si cel care trimite si cel care primeste… Curand o sa ma mut cu ‘salariu’…”
BCR precizeaza ca nu percepe comision de incasare a indemnizatiei (salariu, alocatie, etc) in cont. “Daca s-a intamplat astfel in acest caz, ne cerem scuze si vom lua imediat masurile de a corecta si repara eroarea de parametrizare.”
BCR nu percepe comision de incasare pentru plati intrabancare, iar pentru incasari interbancare este fix, indiferent de suma, adauga banca.
Ce comisioane aplica bancile pentru incasarile de bani in cont
Intr-adevar, bancile isi taxeaza clientii nu doar pentru transferurile pe care ei le realizeaza, prin ordine de plata, catre alte conturi, ci si pentru sumele primite.
In cazul BCR, banca aplica respectivul comision de 4 lei doar pentru sumele incasate de la clientul altei banci (transfer interbancar), nu si in cazul incasarilor venite de la un alt client BCR (transfer intrabancar).
Exista insa banci care aplica un comision chiar si pentru incasarile intrabancare, adica pentru banii primiti din conturile clientilor aceleiasi banci. Este cazul BRD, unde acest comision de incasari intrabancare este de 2 lei. Cu alte cuvinte, daca eu am cont la BRD, iar fratele meu imi trimite 10 lei din contul sau, tot la BRD, banca ma taxeaza cu 2 lei pentru simplul fapt ca am primit respectiva suma de bani, chiar daca fratele meu a platit, la randul sau, pentru a-mi trimite acesti bani, un comision de 3 lei.
Taxele pentru incasari sunt stabilite, de regula, in functie de sumele primite in conturi si pot ajunge chiar si la 18 lei, la Banca Transilvania, pentru sumele incasate mai mari de 50.000 de lei.
In cazul BCR, comisionul este unic, de 4 lei, indiferent de suma. Daca am face un calcul comparativ, in cazul incasarii unei sume de 1.000 de lei, un client BCR plateste 4 lei, un client BRD – 7 lei, iar un client al Bancii Transilvania – 4,20 lei.
Ai o reclamatie la adresa bancii? Scrie-ne la info@bancherul.ro.
Dobanda de politica monetara a BNR (Banca Nationala a Romaniei) ar putea fi scazuta de trei ori in acest an, la 5,75%, de la 6,5%, cat este in prezent, conform... detalii
Dobanda de politica monetara a Bancii Centrale Europene (BCE) ar putea scadea de la 3% in prezent la 1,5% pana la finalul lui 2025, prognozeaza economistii. „Ne asteptam ca BCE... detalii
„Stiai ca poti sa iei un card de credit chiar daca ai gradul de indatorare depasit? Te ajutam cu un card de credit chiar daca banca ti-a spus ca ai... detalii
Inflatia mare este si consecinta cresterii salariilor, a precizat guveatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului privind inflatia din 11 noiembrie 2024.Seceta puteica, oferta insuficienta de produse alimentare si... detalii