BANCI | Ultima Ora

RBS va acorda o perioada de gratie de sase luni pentru intarzieri la plata creditelor ipotecare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-02 08:40

Royal Bank of Scotland (RBS) a anunţat luni că nu îi va executa silit pe deţinătorii de credite ipotecare, decât după şase luni de întârzieri, relatează Reuters.

Prin această măsură, banca va acorda o perioadă de graţie persoanelor care au contractat credite ipotecare şi care sunt în prezent puternic afectate de prăbuşirea sectorului imobiliar şi de temperarea creşterii economice.

"Înţelegem că pentru proprietarii de case, confruntaţi cu probleme financire, una dintre principalele griji o reprezintă posibila pierdere a locuinţei, în special în climatul economic actual", a declarat directorul diviziei de retail a băncii, Craig Donaldson.

Principalele bănci ipotecare din Marea Britanie au acordat deja o perioadă de graţie de trei luni, înainte de începerea executărilor silite, în urma unui acord făcut public săptămâna trecută de ministrul britanic al finanţelor, Alistair Darling.

Numărul restanţelor şi al executărilor silite a crescut puternic în decursul acestui an, reflectând astfel temperarea creşterii economice şi creştere costurilor creditării.

La sfârşitul lunii septembrie, numărul gospodăriilor cu restanţe la plata creditelor ipotecare se ridica la 168.000, cu 8% mai mult faţă de sfârşitul lunii iunie, în timp ce numărul executărilor silite a fost de 11.300 în intervalul de trei luni încheiat la 30 septembrie, în creştere cu 12% faţă de trimestrul precedent, potrivit datelor Consiliului Creditorilor Ipotecari.

"Măsura va spori presiunea asupra altor bănci, în special asupra Lloyds şi HBOS, care deţin împreună ipoteci în valoare de 348 miliarde lire sterline", apreciază analistul bancar, Bruce Packard.

Guvernul Marii Britanii deţine o participaţie de 58% în cadrul băncii RBS, după ce investitorii au refuzat să cumpere acţiunile oferite în noiembrie pentru majorarea de capital, susţinută de stat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii