Vânzarea subsidiarei din Ungaria a Raiffeisen Bank International (RBI) nu se află pe agenda băncii mamă, a afirmat, luni, directorul general al Raiffeisen Bank Zrt, Heinz Wiedner, într-un interviu acordat publicației “Napi Gazdasag”, transmite MTI, citata de Agerpres.
În primul semestru din 2014, fiecare segment de afaceri al băncii a fost profitabil, chiar dacă banca a avut de suferit de pe urma politicilor guvernamentale destinate să-i protejeze pe debitorii locali.
“Obiectivul nostru principal continuă să fie fixarea operațiunilor noastre pe o direcție profitabilă”, a declarat Heinz Wiedner, adăugând că o astfel de evoluție ar putea fi posibilă în 2016 “dacă situația se menține ca în prezent”.
Nu există perspective optimiste privind reglementările care prevăd că băncile din Ungaria vor trebui să convertească în forinți creditele ipotecare în valută, a subliniat șeful subsidiarei din Ungaria a Raiffeisen, care a adăugat că banca a acordat împrumuturi în valută conform legislației în vigoare în acel moment.
Investitorii sunt necesari în Ungaria, iar aceste investiții nu vor avea loc dacă nu va exista încredere. Sectorul financiar are un rol important în menținerea încrederii investitorilor, ceea ce reprezintă un motiv de reducere a taxei pe bănci, a apreciat Heinz Wiedner.
Raiffeisen Bank Zrt, a șasea mare bancă din Ungaria, a înregistrat pierderi substanțiale de pe urma schemei de protejare a persoanelor care au luat credite în valută, schemă implementată de guvernul ungar în 2011, care a permis convertirea creditelor în valută în credite în monedă locală la un curs de schimb preferențial.
Băncile austriece, în special Bank Austria, Erste Group Bank AG și Raiffeisen Bank International AG (RBI), sunt cei mai mari creditori ai fostelor state comuniste din Europa de Est și au o prezență importantă inclusiv în România.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii