Radu Frincu, fostul sef al firmei de asigurari a Eximbank, Care Romania, nu avea studii superioare si s-a dedat la dezmat pe banii firmei, din care si-a cumparat masini de lux, bijuterii, vacante cu familia, acuza corpul de control al Guvernului

Autor:

Bancherul.ro
2014-04-23 09:45

Radu Frincu, seful firmei de asigurari a Eximbank, Care Romania, in perioada 2010-2013 (pus in functie in timpul guvernului PDL), a fost confirmat in respectiva pozitie de catre Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, in prezent ASF, desi nu avea studii superioare, o conditie impusa de lege, acuza corpul de control al Guvernului, intr-un raport publicat pe site-ul institutiei.

Iata ce se arata in documentul Guvernului (vezi aici raportul): „Potrivit prevederilor normei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din 31.07.2009 privind autorizarea asigurarilor, membrii conducerii executive a companiei Care Romania trebuiau sa aiba studii superioare.

Care Romania a transmis Corupului de control al primului-ministru documente privind situatia profesionala a presedintelui directoratului, Radu Frincu, printre care au fost identificate inscrisuri care sa ateste absolvirea de catre acesta a cursurilor unei institutii de invatamant superior.

Conform mentiunilor din Curriculum Vitae transmis Corpului de control al primului-ministru de catre ASF, Fradu Frincu ar fi urmat, in perioada 1990-1995, cursurile Facultatii de management IT, Universitatea Bucuresti-Romania si in perioada 2001-2003, pe cele ale Universitatii IDW Management Den Haag-Olanda.

Universitatea Bucuresti a comunicat faptul ca domnul Frincu Radu nu a fost student si nu a sustinut examenul de licenta al Universitatii Bucuresti.

Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor a comunicat faptul ca Universitatea IDW Management Den Haag-Regatul Tarilor de Jos nu se regaseste in World Higher Education Database, baza de date a universitatilor acreditate, si nici pe site-ul ENIC/NARIC (European Network of Informationl Centres/National Academic Recognitionl Information Centres).

In concluzie, conform datelor comunicate de institutiile competente, s-a constatat faptul ca Radu Frincu a detinut functia de presedinte al directoratului Care Romania desi nu a indeplinit o conditie obligatorie prevazuta de normele legale pentru ocuparea functiei de membru al directoratului unei societati de asigurari, si anume sa aiba studii superioare, intrucat nu a facut dovada absolvirii unor studii superioare.”

Ce se mai arata in documentul corpului de control a primului-ministru:

„In perioada 2010-2013, cand Radu Frincu a indeplinit functia de presedinte al Care Romania, cheltuielile efectuate au depasit, in fiecare an, cu mult veniturile societatii, care a inregistrat o pierdere cumulata de 23,4 milioane lei.

Radu Frincu a devenit proprietar al unui autoturism marca Bentley Continental GTC in timpul mandatului de presedinte al Care Romania, dar nu a depus declaratia de avere.

In perioada exercitarii mandatelor de membri ai diectoratului Care Romania, Radu Frincu si Marius Constantin Banu si-au decontat din fondurile companiei contravaloarea unor sejururi efectuate impreuna cu familia sau cu alte persoane in strainatate in cuantu de 31.663 de euro si 65.895 de lei.

Potrivit datelor transmise Corpului de control al primului-ministru de catre compania Care Romania, Radu Frincu a decontat din fondurile societatii urmatoarele facturi:

– inel de 8.652 lei
– ceas de mana marca Cartier in valoare de 15.800 de lei
– inel in valoare de 13.493 lei
– colier marca Chimento in valoare de 5.000 lei
– Roller ball in valoare de 2.260 euro
– Telefon Vertu in valoare de 43.650 lei

La incetarea contractului de mandat, Care Romania a constatat existenta unui debit catre companie in suma de 394.296 lei, aferent cardului pe care Radu Frincu l-a utilizat in timpul functiei de presedinte, intrucat acesta nu a intocmit si nu a depus documente justificative cu privire la respectiva suma. In data de 19.08.2013, Radu Frincu a achitat suma de 35.608 lei din debitul datorat, astfel ca datoria a scazut la 358.687 lei.

Corpul de control al primului-ministru va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmand ca organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: ASIGURARI

Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023

În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii

Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii

Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii