BANCI | Ultima Ora

PSD va avea mai multi ministri decat PDL

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-14 20:33

Guvernul PDL-PSD va avea 23 de portofolii ministeriale, dintre care patru de ministru delegat, cărora li se vor adăuga postul de premier şi un post de vicepremier, potrivit anexei la Regulamentul de funcţionare a coaliţiei celor două formaţiuni.

Astfel, Guvernul va avea posturile de ministru delegat pentru buget, ministru delegat pentru activitatea de cercetare, ministru delegat pentru reforma administrativă şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

Noul Cabinet va avea 19 ministere, respectiv Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Energiei, Industriei şi Resurselor, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Agriculturii, (Pădurilor) şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Infrastructurii şi Transporturilor, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Mediului (şi Pădurilor), Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ministerul Comerţului, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Ministerul Justiţiei şi Reformei Legislative, Ministerul pentru Afaceri Europene.

Dintre cele 23 de portofolii, PSD va avea unul în plus faţă de PDL.

PSD şi PDL au stabilit, prin "Regulamentul privind funcţionarea coliţiei la nivel central şi local", modalitatea de constituire şi funcţionare a Guvernului.

Astfel, potrivit documentului citat, Executivul va cuprinde un post de vice-prim-ministru care va reveni părţii care nu deţine funcţia de prim-ministru.

Partea care nu deţine funcţia de prim-ministru are drept de primă opţiune pentru una dintre celelalte funcţii de membru al Guvernului, se mai arată în document.

Potrivit documentului citat, repartizarea celorlalte funcţii de membru al Guvernului se va face în sistem paritar, fiecare parte alegând pe rând câte două dintre celelalte funcţii astfel încât numărul miniştrilor ce revine fiecăreia dintre cele două părţi să fie egal.

Conform principiului ministerelor monocolore, funcţiile politice din cadrul unui minister sau altă structură a administraţiei publice centrale revin aceleiaşi părţi, se mai arată în document.

Totodată, documentul prevede că, pe cale de excepţie, la fiecare minister va fi numit un secretar de stat din partea celeilalte părţi.

Repartizarea funcţiilor de secretar de stat, subsecretar de stat şi asimilaţii acestora, precum şi a altor funcţii de conducere din cadrul structurilor aflate în subordinea ori coordonarea Guvernului sau ministerelor, se va face în sistem paritar, pe baza principiilor profesionalismului, competenţei şi integrităţii morale în condiţiile legii, se mai arată în document.

Acesta prevede că Secretariatul General al Guvernului va fi condus de un secretar general desemnat de partea căreia i-a revenit funcţia de prim-ministru şi de un secretar general adjunct, desemnat de partea căreia i-a revenit funcţia de viceprim-ministru.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii