Provident Financial a anuntat ca isi suspenda temporar activitatea din Slovacia, din cauza restrictiilor impuse de banca centrala din aceasta tara prin care plafoneaza dobanzile la creditele practicate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN) la nivelul dobanzilor bancare, respectiv maxim 37,54%, conform informatiilor publicate de ziarul local Pravda.
Nick Jones, purtatorul de cuvant al Provident, precizeaza ca noua legislatie afecteaza semnificativ conditiile de acordare de noi credite, in principal serviciile suplimentare optionale, ceea ce face imposibil pentru companie sa ofere credite fara a produce pierderi.
Ziarul slovac mai citeaza un reprezentant al unei asociatii de protectie a consumatorilor, care declara ca Provident a fost actionata in justitie de o serie de clienti care s-au plans ca le-au fost impuse costuri suplimentare pentru diverse servicii.
Provident este o companie britanica prezenta si in Romania, care acorda credite de valori mici, pe perioade scurte, la domiciliul clientilor in principal, prin intermediul unor agenti.
Provident nu percepe in Romania costuri suplimentare in cazul in care clientii intarzie cu rambursarea creditelor, singurul cost fiind cel convenit in momentul acordarii creditului, cu o rata fixa, fara alte comisioane.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii