ING a anuntat ca are probleme cu platile efectuate de clientii sai cu carduri Visa folosite in aplicatia Revolut, care au fost procesate de doua ori.
ING spune ca vina este a Revolut, care a trimis bancii pentru procesare aceleasi tranzactii de doua ori:
“O parte dintre clientii ING intampina probleme asociate tranzactiilor efectuate prin intermediul Revolut de pe carduri Visa, ING primind spre procesare platile de doua ori. Suntem in contact direct cu echipa Revolut pentru reglarea tranzactiilor pentru clientii ING afectati.”
Clientii ING au cerut bancii, in comentariile de pe Facebook, sa elimine comisioanele mari pentru cardurile in euro, pentru a renunta la Revolut, care ar fi o firma ruseasca, interesata sa le detina datele personale:
“Nu scoateti si voi un card in Euro fara administrare lunara si fara comision la retragere? Asa renunt la mizeria ruseasca Revolut si tot ING are de castigat. Ce spuneti?”
“Asa s a născut Revolut.. Pentru ca nu exista banca în lume care sa facă asta…. Și pt ca niște băieți aveau nevoie de niște date, informații personale, etc.”
“Evident cu o limita lunara de 200 euro si apoi un mic comision.Cum ar veni sa faca ING un Revolut made in Ro. Astfel datele noastre nu vor mai ajunge pe la fintech-uri non bancare dubioase cu actionariat rusesc.”
ING este criticata in alte comentarii pentru ca a procesat de doua ori tranzactiile trimise de Revolut:
“Nu e normal ca ING sa accepte tranzactii dublate. Practic codul de autorizare e degeaba, nu e cod unic pe tranzactie. Practic oricand te poti trezi cu banii luati de n ori. Plus ca desi e cont de debit, soldul acum e cu minus. De ce nu a fost rejectata a doua tranzactie pe motiv de fonduri insificiente? De ce nu am mesaj pentru a doua tranzactie?”
“Aveti o tranzactie cu un “ID” rulata de doua ori, nu e prima oara cand se intampla, e chiar asa greu sa puneti o regula in procesarea ID-urilor de plata, la al doilea charge cu id similar ca primul sa fie refuzata debitarea !”
Cineva suspecteaza ING ca este victima hackerilor: “Adica mai pe romaneste, sunteti atacati cibernetic :))”
Procedura de inregistrare si administrare a reclamatiilor de catre intesa Sanpaolo Bank precum si situatia litigiilor cu clientii. Cate reclamatii si cate litigii are banca si cum sunt gestionate acestea,... detalii
Începând cu 17 iunie, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) își extinde portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND. Acest serviciu permite transferul interbancar... detalii
CEC Bank a introdus o solutie suplimentara de securitate in aplicatia de mobile banking CEC app, pentru protectia impotriva atacurilor informatice precum cititoare de ecran, vulnerabilitati de rooting, jailbrake, debugger,... detalii
Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAFÎncepând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:Pentru popririle emise de ANAF și înființate electronic începând cu 01.01.2021, BRD, alături de celelalte bănci din România, comunică în mod automat către ANAF informații cu privire la sumele care se pot... detalii