CEC Bank si Adeplast au semnat Protocolul pentru Termoizolarea Romaniei |
Autor: Bancherul.ro 2011-08-22 11:14 |
|
CEC Bank si Adeplast au semnat un protocol care vine în sprijinul asociatiilor de locatari la nivel national pentru izolarea blocurilor. Protocolul pentru Termoizolarea României (PTR) prevede ca CEC Bank sa acorde credite cu dobânda subventionata pentru asociatiile interesate sa efectueze astfel de lucrari, acestea trebuind sa acopere, din fonduri proprii, doar o treime din valoarea lucrarii, anunta banca intr-un comunicat.
CEC Bank acorda o atentie deosebita finantarii programelor sustenabile in eficienta energetica. In a doua jumatate a anului trecut, banca a lansat creditul pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit, destinat asociatiilor de proprietari si proprietarilor locuintelor unifamiliale, persoane fizice, in conformitate cu OUG 69/2010. Eforturile bancii au fost recompensate in cadrul primei Gale de Decernare a Premiilor UE/BERD pentru Excelenta in Eficienta Energetica, organizata la finalul anului 2010, cand CEC Bank a primit “Premiul pentru implicare in finantarea proiectelor sustenabile in eficienta energetica". In ceea ce priveste Protocolul pentru Termoizolarea României, CEC Bank a continuat pe aceeasi directie.
“Apreciem si sustinem acest program social foarte important, atat pentru mediu cat si pentru buzunarele romanilor. In plus, consideram asocierea a doua branduri romanesti, CEC Bank si Adeplast, ca fiind benefica pentru mediul de afaceri autohton”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.
PTR va functiona si cu sprijinul consililor locale, care, fara implicatii financiare proprii, vor putea sa înlesneasca traseul avizelor, autorizatiilor sau, dupa caz, chiar realizarea proiectelor de reabilitare si a auditarii energetice a cladirii.
„Prin initierea PTR am creat o oportunitate de câstig pentru toate partile implicate. Locatarii vor plati cu pâna la 30-40% facturi mai mici la întretinere, companiile implicate vor produce valoare adaugata la nivel national, iar autoritatile se vor putea mândri cu o urbe la standarde ecologice europene”, precizeaza domnul Marcel Barbut, proprietarul Adeplast.
Adeplast este cel mai important producator român de adezivi si mortare uscate, cu doua facilitati de productie dezvoltate la nivel national, o fabrica la Ploiesti si una la Oradea. Capacitatea totala de productie pentru sectorul mortarelor se ridica la 700.000 de tone anual. Productia de vopsea, tencuieli decorative si de adezivi speciali în stare umeda se ridica la 80.000 de tone. Unitatea de productie de vopseluri si tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel national, fiind inaugurata la începutul anului 2009 la Oradea.
CEC Bank, cea mai veche institutie financiara din România, este în prezent o banca universala. Clientii Bancii au acces la o gama extinsa de credite, pentru persoane fizice si juridice, la depozite, scrisori de garantie bancara, produse de trezorerie, programe de finantare speciale, cu fonduri BERD si UE, sau internet banking. Portofoliul bancar al CEC Bank este unul dintre cele mai variate de pe piata interna, facând fata cu succes si ofertei competitionale din spatiul comunitar european. Cu o vechime de peste 145 de ani, CEC Bank este mai mult decat o banca, este un simbol national si un pilon important pentru valorile autentice romanesti.
|
|