Banca Transilvania scade dobanda la creditele APIA de la 12,5%, la 9,75% |
Autor: Bancherul.ro 2011-05-19 15:50 |
|
Prin accesibilitate, simplitate şi preţ competitiv, Creditele „APIA” de la Banca Transilvania – împrumuturi acordate pe baza convenţiilor încheiate de agricultori cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - acordate în lei, sunt acum cele mai atractive produse din această categorie. In cazul împrumuturilor noi, destinate agricultorilor, BT a diminuat considerabil dobânda la aceste facilităţi, de la 12,5%, la 9,75%, anunta banca intr-un comunicat.
Creditele „APIA” fac parte din „Platforma creditelor BT destinate agricultorilor întreprinzători” şi sunt o soluţie rapidă de împrumut, acordat pe termen scurt, pe o perioadă de maxim 12 luni, firmelor sau societăţilor din domeniul agricol, respectiv întreprinderilor individuale.
BT finanţează până la 100% din valoarea sumelor rămase de încasat de agricultorii respectivi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. BT solicită clienţilor, drept garanţii, adeverinţa eliberată de APIA şi garanţia FGCR. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA acoperă până la 80% din garanţiile creditului, în funcţie de subvenţia pentru care se acordă împrumutul.
▪ Cine poate beneficia de Creditele „APIA” de la Banca Transilvania
Beneficiarii subvenţiilor plătite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pot primi Credit „APIA” de la BT dacă prezintă o adeverinţă APIA din care rezultă sumele care urmează să fie primite ca subvenţii, sume care se vor plăti în cont la Banca Transilvania. In plus, clientul trebuie să fie stabil din punct de vedere financiar, încadrat în gradul A sau B de performanţă. De asemenea, acesta nu trebuie să fi avut întârzieri mai mari de 15 zile calendaristice, în ultimele 12 luni, la plata creditelor contractate, să nu înregistreze popriri active sau suspendate pe cont, să nu înregistreze datorii bugetare restante sau plătite din credit şi să nu fie în interdicţie de a emite cecuri bancare.
Ieftinirea acestor tipuri de credite reprezintă încă un pas pe care Banca Transilvnaia îl face, pentru a susţine agricultorii întreprinzători şi pentru a contribui la revigorarea activităţii de creditare.
Banca Transilvania® se numără printre primele bănci din România, în funcţie de active. Misiunea sa, ca bancă privată cu capital majoritar românesc, este să sprijine mediul de afaceri prin produse şi servicii inovatoare. Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 540 de sedii şi 1,5 milioane de clienţi activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997. Strategia sa este susţinută de acţionari puternici, precum: BERD, care deţine 15% din capitalul social; Bank of Cyprus şi IFC, Divizia de investiţii a Băncii Mondiale.
|
|