Concursul de Debut Literar UniCredit anunta inscrierile pentru cea de-a patra editie |
Autor: Bancherul.ro 2011-03-25 16:46 |
|
Asociaţia Catalist şi UniCredit Ţiriac Bank dau astăzi startul înscrierilor la cea de-a patra ediţie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Concursul este destinat autorilor români care nu şi-au mai publicat lucrările în volum până în prezent şi le oferă acestora şansa de a-şi vedea creaţiile literare pe rafturile librăriilor.
În acest an, perioada de înscrieri se va finaliza pe 24 aprilie, iar Festivitatea de premiere, care va avea loc pe 23 iunie, va desemna câştigătorii celor 3 categorii de concurs: roman, proză scurtă şi poezie.
La fel ca în anii precedenţi, operele înscrise vor fi evaluate de către personalităţi din domeniul literar şi academic. Juriul de anul acesta va fi format din: Liviu Papadima (Conferenţiar, Doctor în Filologie, decan al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti), Paul Cernat (critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere, Bucureşti) şi Radu Paraschivescu (prozator, traducător, jurnalist şi editor).
Volumele câştigătoare vor fi publicate şi promovate de Editura Humanitas în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ediţia a XVIII-a, care va avea loc în noiembrie 2011.
„De trei ani citim lucrări valoroase care au văzut lumina tiparului datorită Concursului de Debut Literar UniCredit”, spune Anca Nuţă, Head of Identity & Communication UniCredit Ţiriac Bank. „Sprijinind această iniţiativă culturală, ne dorim ca, în calitate de bancă europeană de top, să le oferim tinerilor scriitori meritorii o rampă de lansare în cariera lor literară. Concursul de Debut Literar este o manifestare naţională desfăşurată cu ajutorul UniCredit Ţiriac Bank, care se înscrie însă printre numeroasele proiecte internaţionale de artă şi cultură derulate cu suportul Grupului UniCredit.
„Ne bucurăm foarte mult că reuşim să continuăm acest proiect. Am spus-o şi înainte, este un proiect de echipă în care fiecare dintre noi încercăm să deschidem un drum talentelor tinere şi mai puţin tinere.” afirmă Cristina GUSETH, director Asociaţia Catalist.
Concursul de Debut Literar UniCredit va fi susţinut prin două dezbateri pe teme literare, organizate la Facultatea de Litere-Universitatea Bucureşti, pe data de 30 martie, şi la PAVILION UNICREDIT, pe data de 14 aprilie. Acestea vor reuni nume cunoscute în domeniul literar românesc şi vor încuraja interacţiunea liberă între pasionaţii de literatură.
Informaţii suplimentare despre criteriile de eligibilitate, modalitatea de înscriere în concurs, precum şi despre ediţiile din anii precedenţi sunt disponibile pe site-ul www.bibliofagia.ro şi pe pagina de Facebook a concursului.
Despre UniCredit Ţiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank este o bancă europeană de top ale cărei activităţi de susţinere cultural-artistică pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodată domeniul muzical şi al literaturii, în spiritul tradiţiei Grupului UniCredit. Banca susţine financiar primul centru independent de artă şi cultură, deschis sub numele PAVILION UNICREDIT, fiind, totodată, partener strategic al Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană Bucureşti. Componenta cultural-artistică a strategiei de etică şi responsabilitate a băncii se concretizează în implicarea sa în proiecte pe termen lung, pe care le finanţează în calitate de partener principal – de exemplu, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu şi Concursul de Debut Literar UniCredit.
Asociaţia Catalist
Asociaţia Catalist a fost înfiinţată în anul 2007 cu scopul promovării culturii româneşti, a cărţii în general, precum şi sprijinirea viitorilor scriitori români. Pe lângă lansarea celei de-a treia ediţii a Concursului de Debut Literar UniCredit, asociaţia a dezvoltat şi proiecte ale căror obiective au constat în: dezvoltarea şi menţinerea de parteneriate cu editurile româneşti, presa locală pentru recenzii de carte; promovarea culturii scrise, creşterea interesului publicului de a citi prin promovarea cărţilor publicate de edituri, iniţierea şi promovarea unui proiect inedit - un roman foileton publicat în mediul online şi scris de cinci autori români.
|
|