www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Gerald Schreiner, Volksbank: Sistemul bancar romanesc, unul dintre cele mai sigure din lume

Autor: Bancherul.ro
2009-02-25 08:48
Preşedintele Volksbank România, Gerald Schreiner, considera ca sistemul bancar romanesc este unul dintre cele mai sigure din lume si in acelasi timp ofera randamente ce nu se mai pot intalni in nici o tara.

"Castigurile obtinute din dobanzile oferite de bancile romanesti sunt mai mari decat investitiile in domeniul imobiliar dintr-un stat occidental", aprecizata seful Volksbank.

"Nu există niciun motiv pentru ca o persoană să îşi mute banii în alt stat. Sistemul de taxare este bun, iar ratele dobânzii sunt ridicate. România este una dintre cele mai sigure ţări", a spus Schreiner.

El apreciaza ca actuala criza economica reprezinta, pentru Romania, mai degraba o oportunitate.

România nu va depăşi criza actuală până în 2011, când ar putea "vedea lumina", dar oferă mai multe oportunităţi ca alte state din Uniunea Europeană şi este una dintre cele mai solide ţări din punct de vedere al sectorului bancar.

"România are mai multe oportunităţi ca alte state din Uniunea Europeană, iar investitorii vin în continuare aici. Noi companii austriece vin să investească, chiar şi în vremuri de criză. Dacă noi, bancherii, credem în piaţă, atunci acesta este un semnal pozitiv", a spus preşedintele Volksbank.

"Până în 2011 nu vom trece de criză, poate vom vedea lumina. (...) Vom avea circumstanţe normale pe piaţă începând din 2011", a afirmat Schreiner.

Preşedintele Volksbank consideră că piaţa imobiliară este foarte nesigură şi că orice bancă are dificultăţi în a evalua proprietăţile.

Totuşi, el a menţionat că oamenii au nevoie în prezent, în aceeaşi măsură ca anii trecuţi, de apartamente, dar se tem să investească.

La rândul său, vicepreşedintele Volksbank România, Herwig Burgstaller, crede că piaţa bancară este foarte stabilă şi că este de datoria guvernului, a autorităţilor, să creeze un mediu investiţional "prietenos" pentru companii.

"România trebuie să acopere golul dintre creşterile înregistrate în ultimii ani şi avansul productivităţii", a mai spus Burgstaller.