www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Grupul UniCredit, premiat pentru "Cel mai bun furnizor de Trade Finance in 2009"

Autor: Bancherul.ro
2009-02-20 08:04
Grupul UniCredit a fost desemnat drept "Cel mai bun furnizor de Trade Finance în 2009" din Europa Centrala şi de Est, Austriei şi Poloniei şi "Cea mai bună bancă pentru Servicii de Plăţi şi Colectare din ECE în 2009", se arata intr-un comunicat al bancii.

Revista Global Finance, una dintre cele mai importante publicaţii internaţionale, a desemnat UniCredit Group drept "Cel mai bun furnizor de Trade Finance în 2009" din Europa Centrală şi de Est, Austria şi Polonia şi "Cea mai bună bancă pentru Servicii de Plăţi şi Colectare din ECE în 2009". Decisive pentru câştigarea premiilor au fost, printre alte aspecte, volumul de business, cota de piaţă, inovaţiile pe linia de produse, serviciile şi politica de preţ din ţările Europei Centrale şi de Est.

Grupul UniCredit se află printre primele trei instituţii financiare din Europa pe zona de transaction banking, Divizia Global Transaction Banking oferind produse, servicii şi soluţii pe următoarele segmente: cash management (managementul lichiditatilor) şi eBanking, trade finance (finantarea fluxurilor comerciale) şi finanţări structurate şi ale exporturilor.

In Romania, Global Transaction Banking (GTB) a aparut in anul 2008 prin comasarea a trei departamente de produse din cadrul diviziei corporate – Managementul lichiditatilor, Trade Finance si Banci Corespondente, – ca o modalitate de a maximiza business-ul pe aceste segmente.

„Prin intermediul Global Transaction Banking, reunim sub aceeasi umbrela serviciile de management al lichiditatilor si finantare a fluxurilor comerciale, deci de la produsele si serviciile traditionale cum sunt garantiile bancare, acreditivele, incasso, forfetarea pana la solutii avansate de finantare a afacerii,” a declarat Antoaneta Curteanu, Director Corporate al UniCredit Tiriac Bank. „In aceasta categorie se inscriu si serviciile de finantare a tranzactionarii de marfuri, segment pe care avem o pozitie buna prin prisma contractelor cheie incheiate si prin care raspundem nevoilor de finantare pre-export ale unor mari jucatori atat de pe piata locala, cat si companii multinationale, acoperind toate etapele din lantul de productie – de la expediere, transport si depozitare, pana la vanzarea catre intermediarii externi, pe baza de garantii cu stocuri si creante”.

Serviciile de management al lichiditatilor includ aplicatii electronice pentru gestionarea incasarilor si platilor, servicii de colectare si reconciliere, acceptarea la plata a cardurilor, carduri de business pentru companii etc.

De la finantari pre-livrare pana la preluarea riscului de contra-partida, experienta globala si relatiile de corespondent ale Grupului cu institutii financiare din toate zonele geografice, permit bancii sa ofere cele mai eficiente solutii si sa abordeze cele mai exigente tranzactii.

Totodata, banca ofera asistenta de specialitate pentru beneficiarii fondurilor europene post-aderare si produse destinate implementarii proiectelor cu finantare europeana, participand activ la eforturile de accesare a celor peste 33 de miliarde de euro, bugetul instrumentelor structurale pentru Romania in intervalul de programare 2007-2013.

„Prin numarul mare si prin experienta acumulata de specialistii in produse de management al lichiditatilor, electronic banking, finantari structurate si finantari de export, banca va continua sa anticipeze si sa raspunda cererii tot mai mari de produse personalizate si avansate tehnologic”, a concluzionat Antoaneta Curteanu.