Millennium Bank Romania isi continua planurile de majorare a capitalurilor |
Autor: Bancherul.ro 2009-02-11 21:13 |
|
Acţionarii Millennium Bank România şi-au reconfirmat susţinerea acordată băncii prin majorarea capitalurilor acesteia cu 285,42 milioane RON, se arata intr-un comunicat al bancii.
Infuzia de capital a fost efectuată prin emiterea unui număr de 2.854.200 de acţiuni noi, a câte 100 RON fiecare - sumă reprezentând o primă de emisiune de 50 RON, pe lângă valoarea nominală de 50 RON a unei acţiuni.
În urma acestei majorări, capitalul social al Millennium Bank România este de 370,46 milioane RON.
“Această infuzie de capital a fost operată conform planului de dezvoltare agreat de acţionarii Millennium Bank România. Aşa cum am declarat, avem un angajament puternic, pe termen lung, faţă de piaţa locală şi ne continuăm procesul de consolidare a băncii în România”, a declarat Jose Toscano, Director General al Millennium Bank România.
Aceasta este a doua infuzie de capital în Millennium Bank România, după lansarea băncii în 2007, prima majorare a capitalurilor având loc în 2008. “Conform strategiei noastre iniţiale, în următorii ani ar putea avea loc noi majorări de capital, poziţionându-ne în continuare drept una dintre cel mai bine capitalizate bănci de pe piaţă”, a adăugat Jose Toscano.
Millennium Bank, subsidiara celui mai mare grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. În prezent, Millennium Bank are 71 de unităţi pe teritoriul României, dintre care 23 de Centre Financiare, 47 de Centre de Credit şi o sucursală de Private Banking.
Millennium Bank se adresează atât companiilor, cât şi populaţiei, printr-o gamă largă de produse.
Millennium bcp (Banca Comercială Portugheză) este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondată în 1985, Millennium bcp a înregistrat, în septembrie 2008, active în valoare de 93,1 miliarde de euro.
Millennium este liderul pieţei bancare portugheze, iar la nivel internaţional se poziţionează între primele 100 de grupuri financiare. Millennium bcp este listată la peste 40 de burse naţionale şi internaţionale, cu o prezenţă semnificativă pe Euronext PSI Servicii Financiare, PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks, Euronext 100, din Lisabona, Frankfurt, Londra şi Amsterdam.
Millennium bcp are o reţea de peste 1.700 de unităţi în 15 ţări şi peste 22.000 de angajaţi.
Millennium bcp oferă o gamă largă de produse şi servicii, printre care produse de economisire, credite de consum, de investiţii, împrumuturi ipotecare, banking comercial, leasing, factoring, asigurări, banking de investiţii, private banking şi managementul activelor. O atenţie specială este acordată serviciului de Internet banking, apreciat în Europa pentru calitatea şi inovaţia sa.
De la înfiinţare, Millennium bcp a fost recunoscută pentru dinamismul, inovaţia, competitivitatea, rentabilitatea şi puterea sa financiară. S-a remarcat ca lider incontestabil pe diferite zone din cadrul afacerilor financiare din Portugalia şi a devenit un pilon de referinţă la nivel internaţional în distribuţia de produse şi servicii financiare.
De-a lungul anilor, Millennium bcp şi-a extins operaţiunile pe pieţe internaţionale, în special în ţările europene cu un potenţial de dezvoltare ridicat, precum Polonia, Grecia, Turcia şi recent România. În acelaşi timp, Millennium bcp dezvoltă alte operaţiuni autonome pe diverse pieţe, care fie au o legătură istorică cu Portugalia, fie se remarcă prin prezenţa unor comunităţi portugheze puternice: Millennium bim (Mozambic), Millennium Angola (Angola) şi Millennium bcp (SUA). Toate operaţiunile se desfăşoară sub brandul Millennium. Millennium bcp este o bancă multinaţională care îşi propune crearea de valori pe pieţe cheie selectate în funcţie de profilul de risc şi potenţialul de dezvoltare economică. Millennium bcp îşi doreşte să fie recunoscută pe plan internaţional pentru calitatea şi inovaţia ce caracterizează produsele şi serviciile sale financiare.
|
|