„Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB și ACEST MARE IFN, MARE IN ȘMECHERII AU REFUZAT COLABORAREA CU EI, Comerciantul (SIMPLU CREDIT IFN. ...Societatea SIMPLU CREDIT IFN SA, a refuzat solutionarea litigiului in cadrul Centrului de Solutionare a Litigiilor Bancare (CSALB).
DECI, eu persoana fizică nu pot face nimic? Cred că Legea nr. 93/2009, și Legea 243 din 12.august.2024 privind instituţiile financiare nebancare....cei de la SIMPLU CREDIT IFN, CARE ABUZEAZĂ CONTINUU ȘI NU VOR NICI UN FEL DE ÎNȚELEGERE , MI-AU PUS LA UN ÎMPRUMUT ÎN IANUARIE 2024 O DOBÂNDĂ ENORMMM DE MARE LA CONTRACT
DECI, CE POT FACE EU CA SĂ SCADĂ ACEASTĂ ENORMMM DE MARE DOBÂNDĂ MĂ SUFOCĂ , MĂ OMOARĂ ACEST IFN, ȘI COMPARÂND CU ALTE IFN-RI ȘI ALTE BĂNCI MI-AU PUS O DOBÂNDĂ ENORMMM DE MARE... CEEEE SĂ FAC EU?
Le-am scris, i-am sunat și NIMICCCC SĂ ACCEPT CONTRACTUL CARE L-AM SEMNAT CU EI asta îmi spun , nu vor să scadă acea IMENSĂ DOBÂNDĂ, ACEA IMENSĂ RATĂ
VĂ ROG FRUMOS, VĂ ROG ENORMMMMM AJUTATI-MĂ SĂ POT SĂ-MI AJUT CEI 2 MINORI, ACEȘTIA MĂ SUFOCĂ CU RATA LOR IMENSĂ....VA ROG ...CE SĂ FAC? Am încercat să vorbesc și le-am scris de nnnnnnnnnnnn ori să se refacă acest contract care îl am cu ei dar, conform legii cu dobândă mai mică...mă SUFOCĂ ACEST IFN "SIMPLU CREDIT" ȘI NU VOR NICI UN FEL SA COLABOREZE...
VĂ ROG ENORMMMMM SĂ MĂ AJUTAȚI .... VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTATI SĂ GĂSIM O SOLUȚIE DE RESTRUCTURARE A Dobânzii, a reducere ratei imense ( in valoare de 130,64%)....eu EU AM ÎNCERCAT AMIABIL, TELEFONIC ȘI IN SCRIS ȘI M-AU REFUZAT...NU VOR NIMIC....VA ROG AJUTATI-MĂ SĂ FIE DREPTATE BU CRIMINALITATE „, se plange un cititor.
RASPUNS
Stimate domn,
Intr-adevar, dobanda practicata de Simpu Credit este de 0,75% pe zi (273% pe an) daca se plateste pana la scadenta sau 1% pe zi (365% pe an), daca nu se plateste la timp, adica de 10 ori mai mare decat un credit bancar.
Iata exemplele de costuri publicate de Simplu Credit:
"Pentru un CREDIT RAPID de tip LINIE DE CREDIT în valoare de 750 lei, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 2430.58%, dobânda este 750 lei, iar suma totală de plată este de 1500 lei.
DAE a fost calculat presupand ca suma aprobata a fost retrasa integral din ziua aprobarii, iar rambursarea se face in 12 rate lunare egale.
Informațiile din acest exemplu sunt orientative, se referă la un anumit tip de produs și nu au valoare contractuală.
Costurile contractării unui credit pot varia în funcție de tipul de produs pentru care sunteți eligibil în urma analizării situației dvs particulare.
Pentru un credit de nevoi personale in valoare de 5.000 lei cu durata de 25 luni, rata anuala a dobanzii este de 53%, fixa pe toata perioada derularii creditului, iar rata lunara este de 394,31 lei (include si com. de adm in val de 60 lei). Dob anuala efectiva (DAE) este de 130,9%, iar val. totala platibila de imprumutat este de 9,857,72 lei. Comisionul de analiza a dosarului este de 499 lei datorat doar la acordarea creditului."
Ce puteti face daca aveti restante?
Iata informatiile publicate de Simplu Credit privind intarzierea platii:
„In cazul in care nu puteti plati la scadenta suma comunicata te rugam sa te adresezi de urgenta unui reprezentant Simplu Credit pentru a afla ce optiuni ai. Neplata integrala a sumelor datorate la scadenta va atrage aplicarea de penalitati la sumele datorate (exclusiv dobanda).
Neplata la scadenta a sumelor datorate implica raportarea la Biroul de Credit S.A. si alte institutii similare in termen de 30 zile de la data inregistrarii primei intarzierii, care iti pot afecta istoricul de creditare si accesul in viitor la alte produse de creditare. Simplu Credit isi rezerva toate optiunile legale pentru recuperarea creditului acordat, inclusiv recuperarea pe calea executarii silite.”
Asadar, conform Simplu Credit, daca aveti restante:
- veti plati penalitati (nu se stie cat, dar probabil tot 1% pe zi)
- veti fi raportat la Biroul de Credit
- veti fi executat silit
Simplu Credit, ca si restul IFN-urilor, nu va informeaza cu privire la drepturile legale pe care le aveti daca nu puteti rambursa creditul, precum reesalonarea, restructurarea sau refinantarea creditului, inainte de a se trece la executarea silita.
Vezi pe Intreaba Banca ce drepturi legale avem daca nu putem plati un credit si ce putem face pentru a scapa de datorii.
Cu privire la refuzul Simplu Credit de a refuza solutionarea amiabila a litigiului prin intermediul CSALB, trebuie sa stiti ca nici IFN-urile, nici bancile, nu sunt obligate sa colaboreze cu CSALB, ci este doar o optiune.
Insa refuzul de a colabora cu CSALB reprezinta o reputatie negativa pentru acest IFN.