Libra Internet Bank anunta lansarea Creditului Solar, produsul bancar prin care persoanele fizice pot primi pana la 70 mii de lei finantare pentru a-si achizitiona panouri solare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:
Actiunea se inscrie in strategia bancii de sustinere activa a productiei de energie regenerabila din Romania si pune accent pe dezvoltarea locala a pietei prosumatorilor, in scopul cresterii sustenabilitatii consumului national de energie.
Finantarea poate fi accesata in sucursalele bancii (pana la 70 mii de lei) sau 100% online (pana la 30 mii de lei), fiind destinata acoperirii cheltuielilor aferente achizitiei si montajului panourilor solare. Procesul de aplicare online este unul simplu si rapid, cu semnare electronica si fara drumuri la banca.
„Productia de energie verde este mai importanta ca oricand. Creditul Solar este solutia practica prin care sprijinim oamenii sa investeasca in eficientizarea costurilor la energie, prin achizitia de panouri solare. Pe langa numeroasele argumente de mediu, aceste investitii vin la pachet cu doua mari avantaje: se amortizeaza singure si reduc semnificativ valoarea facturilor de electricitate”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.
Principalele documente necesare sunt contractul de proprietate si contractul de achizitie panouri solare semnat cu furnizor specializat.
Perioada de acordare a finantarii este de pana la 5 ani. Primul partener al bancii in acest proiect este Ener.ro, site specializat in panouri solare.
Dobanda la creditul solar este mai mica decat la un credit de nevoi personale
Dobanda la creditul solar este mai mica decat la un credit de nevoi personale, conform informatiilor prezentate de banca pe site-ul propriu.
Astfel, daca la creditele de nevoi personale, dobanda se situeaza intre 8,50% + IRCC și 14,60% + IRCC, la acest credit pentru panouri solare, dobanda este cu doua puncte mai mica: 6,5% + IRCC.
Exemplu reprezentativ:
Pentru un credit de 30.000 lei, pe o perioada de 5 ani, in rate lunare egale, cu o dobanda variabila compusa din IRCC + marja bancii de 6,5%, rata lunara va fi de 670 lei, rezultand o dobanda anuala efectiva (DAE) de 12,91% suma de plata la sfarsitul perioadei de creditare fiind 40.223 lei.