Producătorul local de profile industriale și sisteme din aluminiu, Delta Aluminiu din Slatina, a beneficiat de o finanțare în valoare de 20 de milioane de lei, pentru activitatea curentă, acordată de CEC Bank, cu garanție EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:
“Delta Aluminiu este o afacere locală care a crescut de la zero pe piața din România, ajungând al doilea cel mai mare producător de profile de aluminiu din țară. Produsele noastre, exportate cu precădere în Olanda, Germania, Canada, Mare Britanie și Polonia – acoperă kilometri cu sere și panouri fotovoltaice, hale industriale și birouri. Am dezvoltat o fabrică modernă în Slatina, cu dotări de ultimă oră și avem un impact important în economia locală, cu peste 350 de angajați. CEC Bank ne este alături de mulți ani, fiind și partenerul care ne-a ajutat să finanțăm investițiile de extindere și modernizare a fabricii, în 2014”, a declarat Serhan Umut Yazici, CEO în cadrul Delta Aluminiu.
Sectorul materialelor de construcții se află în prezent într-o perioadă de expansiune, în contextul în care, potrivit datelor INS, în primele opt luni din 2021, volumul lucrărilor de construcții rezidențiale a crescut cu 20% față de perioada similară a anului trecut.
Fondată în 2006 de patru tineri antreprenori, Delta Aluminiu SRL este unul dintre cei mai mari producători locali de profile din aluminiu, utilizate în toate industriile unde se pretează folosirea aluminiului (cel mai versatil metal existent): agricultură (sere și irigații), industria de energie verde (panouri solare), construcții, aer condiționat și iluminat stradal, birouri și hale industriale, medicină (scaune și paturi, elemente ajutătoare pentru persoanele cu handicap), mobilier de interior și exterior.
Compania are o capacitate de producție de 20.000 de tone pe an, operând o fabrică de profil în Slatina, cu peste 350 de angajați. Anul trecut, producătorul a avut o cifră de afaceri netă de 144,5 milioane lei și profit net de 3,85 milioane de lei.
Pe lângă piața internă, 85% din producția companiei este exportată, ajungând în țări precum Germania, Olanda, Canada, Belgia, Polonia și Marea Britanie.
CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 44,4 miliarde lei, la sfârșitul lunii iunie 2021.
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.
Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.
EximBank este o instituție specializată ce se implică activ de aproape 30 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul Programului guvernamental de susținere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român.
Astfel, societățile comerciale pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenționată precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investițiilor şi/sau pentru susținerea activității curente a companiilor beneficiare. Pentru detalii: www.eximbank.ro