Consumul de carne de porc, fara pericol pentru populatie |
Autor: Bancherul.ro 2008-12-14 17:28 |
|
Consiliului Ştiinţific al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) spune că, īn acest moment, consumul de carne de porc este fără pericol pentru consumatori şi recomandă populaţiei să nu aibă reţineri din acest punct de vedere.
"Consiliul Ştiinţific a analizat măsurile īntreprinse de ANSVSA ca urmare a introducerii īn Romānia, īn condiţiile de comerţ intracomunitar, a unor cantităţi de carne de porc suspectă de contaminare cu dioxină, provenită din mai multe state membre, cu origine Irlanda", se arată īntr-un comunicat de duminică al instituţiei.
Astfel, Consiliul Ştiinţific a apreciat că măsurile īntreprinse de ANSVSA, care a īnceput investigaţiile īnainte de a fi notificată de către Comisia Europeană, au fost īn acord cu reglementările europene pentru asemenea situaţie de criză şi eficiente.
"Consiliul Ştiinţific, luānd īn considerare şi rezultatele studiului Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) privind reacţiile adverse la consumul de carne de porc contaminată cu dioxină, la nivelul īnregistrat īn acest incident, īn condiţiile unui consum mare, zilnic, pe o durată de 90 de zile (situaţie de fapt exagerată), situaţie care nu s-a īnregistrat īn Romānia, nu ar putea conduce la efecte adverse asupra sănătăţii consumatorilor", precizează sursa citată.
|
|