www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Topul celor mai ieftine conturi bancare: UniCredit intra in clubul bancilor cu 0 comisioane, dar cu conditia incasarii salariului

Autor: Bancherul.ro
2016-01-20 01:03

Contul cu comision 0 tinde sa devina un slogan pentru tot mai multe banci in cautarea de noi clienti. Desi putine isi permit inca luxul de a le oferi clientilor un cont fara comision lunar de administrare, concurenta in crestere ar putea marca o noua tendinta. Mai ales ca ultima venita in clubul conturilor gratis, UniCredit Bank, practica anterior cel mai mare comision de pe piata bancara pentru un cont: 7,5 lei lunar.


In noua oferta de tarife pentru 2016, UniCredit a scazut comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard la doar 3 lei, iar in acelasi timp a lansat o oferta de cont 0 pentru cei care incaseaza lunar o suma de minim 700 de lei din salariu sau alte surse de venituri.


O oferta asemanatoare are si ING Bank, dar care pune la dispozitia clientilor si un card cu care pot retrage bani fara comision la propriile bancomate, precum si serviciul de internet banking, tot gratuit, cu care se pot incasa si transfera bani, de asemenea fara costuri.


In schimb, din momentul in care nu-ti mai intra salariul sau alte venituri in contul de la ING, esti taxat lunar cu 5 lei.


Exista insa doua banci, Banca Transilvania (BT) si Libra Bank, care nu conditioneaza in niciun fel oferta de cont gratis. Mai mult, ambele banci adauga servicii suplimentare, de asemenea gratuite.


In cazul BT, contul vine si cu un card Visa Electron gratis, de pe care clientii bancii pot retrage bani, fara comision, la ATM-urile bancii din Cluj.


Libra Bank are cele mai multe facilitati: nu doar cont si card gratis, ci si internet banking si plati online fara comisioane. In plus, iti poti deschide cont exclusiv online, pe site-ul bancii, prin incheierea unui contract la distanta, un serviciu unic pe piata din Romania.


In prezent, doar cele patru baci dintre cele 24 analizate ofera conturi cu comisioane de aministrare 0.


In parta opusa, bancile cu cele mai mari costuri sunt BRD, OTP Bank, BRCI, Leumi si Credit Agricole. (vei aici detalii)