www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Avocatul Piperea, acuzat de propriii clienti ca procedeaza in acelasi mod cinic ca si bancile: e in contract, platesti; ia comision de succes de 10% pentru oferta BT adresata clientilor Volksbank

Autor: Bancherul.ro
2015-05-12 12:32

Avocatul Gheorghe Piperea este acuzat de unul dintre clientii sai ca percepe un comision de succes de 10% de la clientii care accepta oferta Bancii Transilvania pentru clientii Volksbank, fara a avea nicio contributie la negocierea respectivei oferte.


"Din pacate, dl. Piperea ajunge sa opereze in acelasi mod cinic ca si bancile: e in contract, platesti", spune clientul sau.


Iata plangerea la adresa lui Piperea:


"Sunt unul dintre clientii Volksbank-BT care probabil o sa accepte oferta BT. Problema pe care o am acum este aceeasi cu cei din grupurile care au dat in judecata VK pentru comisionul de risc/administrare - Piperea cere comisionul de succes de 10%. Cel putin noi, cei 60 de clienti VK din unul din grupurile reprezentate de biroul de avocatura, suntem impotriva abordarii pe care o are Piperea.


Ca referinta, conditiile contractuale pentru acordarea comisionul de succes sunt:
- la incasarea sumelor datorate de catre VK in urma unei hotarari judecatoresti definitive
- sau in urma unei intelegeri amiabile cu banca


Iar biroul de avocatura raspunde la intrebarile noastre legate de modalitatea de incheiere a contractului cu Piperea si Asociatii: daca renunțarea la proces este ocazionată de acceptarea ofertei Banca Transilvania in cadrul proiectului de conversie, biroul de avocatura percepe onorariul de succes contractual.


Insa dl. Piperea nu a obtinut nici mai mult, nici mai putin decat alti clientii ai bancii care nu au intreprins nimic. Oferta VK-BT este standard, generala. Se adreseaza tuturor clientilor VK, indiferent ca au chemat sau nu banca in instanta, are aceleasi componente si nu se negociaza. Dl. Piperea nu isi poate aroga, singur si contractual, meritele proiectului VK-BT. Decat in situatia in care ar fi obtinut, pentru clientii reprezentati, returnarea cash a comisioanelor percepute abuziv si dobanzile aferente utilizarii de catre banca a acestor fonduri.


Suntem foarte dezamagiti de abordarea dlui. Piperea si nu vom plati biroului mai mult decat este necesar: onorariul, platit deja, si cei 150EUR+TVA, penalizare pentru renuntarea la reprezentare, dar in niciun caz success fee. Din pacate, dl. Piperea ajunge sa opereze in acelasi mod cinic ca si bancile: "e in contract, platesti".


Asteptam o pozitie oficiala a dansului, speram una decenta. Altfel, vom fi nevoiti, culmea, sa apelam la alti avocati impotriva avocatului nostru, o situatie pe care nu ne-o dorim! Inca odata se dovedeste ca cei care se ridica si iau atitudine se trezesc cu capetele sparte. Trebuia sa stam frumos pe canapele si sa asteptam sa ne rezolve altii problemele."


Iata ce a raspuns Piperea, pe pagina sa de Facebook, la aceste acuzatii:


"Am să vă spun acum un lucru care s-ar putea să vă mire (eu, unul, sunt şocat, dezamagit şi mâhnit): mulţi reclamanţi, prea mulţi, au considerat că oferta BT e un cadou din partea băncii, la care noi nu am avut nicio contribuţie, de unde concluzia că faţă de noi aceşti reclamanţi nu mai au nicio obligaţie. Unii, inflamaţi de discuţiile de pe grupurile de pe net, au ajuns să declare că ne vor reclama la ANPC în cazul în care le vom cere să îşi respecte contractul cu noi. Dincolo de faptul ca ANPC nu are atribuţii în legătură cu activitatea de avocatură, am să le spun respectivilor:


(i) băncile nu fac cadouri; când vă veţi da seama de asta, eu voi fi încetat de mult să lupt pentru consumatori care au asemenea impresii despre cei ce îi ajută şi cei ce îi oprimă;


(ii) nimeni nu îmi va acoperi daunele colaterale suferite până acum (ex: soţia mea şi-a pierdut job-ul pentru că eu dau în judecată bănci, iar stăpânul tarlalei bancare s-a ofticat că fac asta); decizia acelora dintre dvs. care nu mai vor să ţina cont de contractul cu mine mă lasă, de aceea, rece;


(iii) nu voi obliga pe nimeni să îmi facă vreo plată şi, cu atât mai puţin, nu voi executa pe nimeni silit; astea sunt de apanajul băncilor;


(iv) mult prea uşor unii oameni se lasă manipulaţi.


În final, mai ales reclamanţilor care s-au cam întors contra mea, uitând cine le este duşmanul, le reamintesc deviza sub care am luptat şi am păţit atâtea în ultimii cinci ani: «Mai binecuvântat este cel ce dăruieşte decât cel ce primeşte»".