Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), organizatia patronala a sectorului bancar romanesc, a devenit membru cu drepturi depline al Eurofinas, Federatia Europeana a Asociatiilor pentru Credite de Consum.
Demersul CPBR de a deveni membru Eurofinas face parte din eforturile depuse de organizatia patronala in vederea integrarii si armonizarii politicilor de creditare la nivel european, cat si pentru o mai buna promovare a intereselor membrilor sai, anunta CPBR intr-un comunicat.
Iata ce se mai arata in comunicatul CPBR:
“Noua calitate a CPBR ca membru al Eurofinas reprezinta un demers natural, deoarece contribuie la apropierea membrilor nostri de sinergiile deja existente intre promotorii creditului de consum din interiorul Uniunii Europene, a declarant Steven van Groningen(foto), presedintele CPBR. “CPBR doreste o integrare mai ampla la nivel european, iar acesta este un prim pas clar in aceasta directie”.
“Sunt bucuros ca CPBR a decis sa se alature Eurofinas, in acest fel intarind reprezentarea Romaniei in Federatia noastra. Expertiza CPBR va reprezenta fara indoiala un avantaj si va creste abilitatea noastra de a reprezenta sectorul cu adevarat la nivel european. Speram intr-o cooperare reciproc avantajoasa,” a declarat Tanguy van de Werve, Director General al Eurofinas.
Din partea Romaniei, in afara de CPBR, Eurofinas numara printre membrii sai si Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania.
Eurofinas reprezinta vocea comuna a organizatiilor care asigura credite de consum. Produsele puse la dispozitie de catre membrii Eurofinas acopera toate formele de creditare pentru consum, inclusiv imprumuturi personale, carduri de credit si debit si carduri de retail. Potrivit estimarilor Eurofinas, membrii sai au acordat in anul 2013 credite noi in valoare de 321,7 miliarde euro.
Bancile membre ale CPBR sunt Banca Comerciala Romana, BRD ‐ Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit‐Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.