Structura din România a Societe Generale Securities Services, care operează în cadrul BRD, filială a Societe Generale, a fost mandatată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional în România, în calitate de bancă custode pentru România, anunta BRD intr-un comunicat.
"Activele BERD sunt transferate treptat în custodia SGSS, ceea ce poziţionează SGSS drept unul dintre principalii săi parteneri locali. Potrivit contractului de mandat, SGSS va oferi şi alte servicii cu valoare adăugată, precum decontarea tranzacţiilor bursiere şi OTC pe piaţa românească, suport pentru IPO-urile locale şi emisiunile de obligaţiuni guvernamentale listate pe piaţa primară, servicii de operaţiuni cu titluri şi de gestiune a trezoreriei derivate din operaţiunile de custodie", mai precizeaza comunicatul.
"De 13 ani, Societe Generale oferă servicii de custodie prin intermediul filialei sale BRD. Acest contract reflectă angajamentul pe termen lung al Grupului pe piaţa românească şi ilustrează în mod deosebit expertiza recunoscută a SGSS şi capacitatea sa de a oferi servicii de nivel mondial unei clientele formate din instituţii financiare – gestionari de active, fonduri de pensii, depozitari globali, bănci de investiţii şi brokeri globali", potrivit comunicatului BRD.
"SGSS oferă în România o gamă completă de servicii, care cuprinde servicii locale şi globale de custodie, compensare şi decontare pentru toate clasele de active, precum şi servicii de bancă depozitară şi servicii pentru emitenţi", potrivit comunicatului.
BERD este o instituţie financiară internaţională care susţine proiecte în peste 30 de ţări, din Europa de Est până în Asia Centrală şi în ţările din sudul şi estul Mediteranei. Investind în principal în sectorul privat, ale cărui nevoi nu pot fi satisfăcute în întregime de piaţă, banca promovează antreprenoriatul şi favorizează tranziţia către economia de piaţă deschisă şi democratică.
Prin activitatea ei din următorii ani în România, BERD va dezvolta proiecte care îi vor permite României să îşi menţină stabilitatea în sectorul financiar, susţinând creşterea companiilor mari şi a IMM-urilor româneşti. Capitalul BERD este deţinut de 64 de ţări şi două organizaţii interguvernamentale (Uniunea Europeană şi Banca Europeană de Investiţii).