BRD anunta ca a epuizat sumele din primul plafon alocat pentru creditele tip Prima Casa, în valoare de 120 milioane lei, şi a obţinut recent o suplimentare cu 50 milioane RON a plafonului de garantare acordat iniţial de FNGCIMM, ceea ce va permite acordarea de credite suplimentare în valoare de 100 milioane de lei.
BRD acordă împrumuturi „Prima Casă” în lei cu o dobândă nominală standard de Robor 3M + 2,5 pp.
DAE este de 5,49% în cazul domicilierii salariului într-un cont BRD sau de 5,61% fără domicilierea salariului într-un cont BRD, calculate pentru un credit de 145.000 RON contractat pe o perioadă de 20 de ani. S-a luat în considerare nivelul indicelui Robor 3M valabil pe data de 11.12.2013 (2,71%).
BRD a acordat, până la începutul lunii decembrie a acestui an, în cadrul programului Prima Casă, credite în valoare de 240 milioane RON. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienţi din Bucureşti (30%), restul de 70% fiind acordate clienţilor din toate judeţele ţării. Cota de piaţă a băncii în programul Prima Casă în lei este de 33%, se arata intr-un comunicat al BRD.
Din punctul de vedere al grupelor de vârstă în care se încadrează beneficiarii împrumuturilor „Prima Casă”, cei mai numeroşi sunt clienţii cu vârste mai mici de 30 de ani (49%). 31% dintre beneficiari au între 31 şi 35 de ani, iar 20% au vârste ce depăşesc 35 de ani. Valoarea medie a împrumutului se ridică la aproximativ 145.000 RON.
«Cererea de credite în programul Prima Casă a rămas la un nivel ridicat chiar şi după modificarea monedei de acordare, din euro exclusiv în lei. Fără îndoială, şi recentele evoluţii bune ale dobânzii de referinţă au susţinut cererea de credite, aceasta fiind comparabilă cu cea existentă în etapele anterioare ale programului. Creditele Prima Casă rămân în continuare produsul preferat al clienţilor atunci când aceştia îşi doresc să investească într-o locuinţă», a declarat Adrian Jantea, Director Comercial persoane fizice în cadrul BRD Groupe Société Générale, citat in comunicatul bancii.