Banca Românească a oferit o finanțare de 8 milioane de euro companiei Blue Sand Investment SRL, parte a Țiriac Holdings, pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în comuna Păulești, județul Prahova. Finanțarea este acordată pe o perioadă de 8 ani, precizeaza banca intr-un comunicat.
“Sectorul energiei regenerabile este unul strategic pentru Banca Românească. Începând cu 2007, ne-am dezvoltat o logistică completă, care cuprinde consiliere juridică și tehnică la care se adaugă rețeaua noastră de parteneri specializați în evaluarea domeniului energiei regenerabile. Până în prezent, au fost evaluate proiecte de aproape 100 MW pentru o potențială finanțare. Proiectul parcului fotovoltaic din comuna Păulești, dezvoltat de compania Blue Sand, a întrunit standardele noastre și, astfel, am considerat benefică acordarea unei finanțări de 8 milioane de euro pe o perioadă de 8 ani, continuând astfel parteneriatul strategic dezvoltat în ultimii 7 ani cu Grupul Țiriac”, a declarat Cosmin Călin , director executiv Corporate banking în Banca Românească.
Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproximativ 13,6 milioane de euro. Parcul fotovoltaic are o putere instalată de 8 MW, iar construcția acestuia a fost finalizată.
Partenerii Băncii Românești în tranzacție au fost Casa de Avocatură Ţucă Zbârcea & Asociații, care a oferit asistență juridică în negocierea și redactarea documentației de finanțare, și TUV Nord România, care a furnizat asistență tehnică în legătură cu investiția.
Banca Românească a acordat, până în prezent, finanțări de peste 50 de milioane de euro în sectorul energetic.
Despre Banca Românească
Banca Românească este una dintre instituţiile financiare importante care activează pe piaţa din România oferind clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia. Cu un capital social de peste 700 milioane lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 21 ani de activitate pe piaţa bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.
Banca Românească este una dintre cele mai lichide bănci de pe piaţa locală, cu un indice de solvabilitate de 20,63%, comparativ cu o medie a sistemului de 14,64% şi un minim prudenţial reglementat de BNR, de 10%.
În paralel, NBG este, în prezent, banca cu cele mai mari lichidităţi din sud-estul Europei, fiind lider de piaţă în Grecia din punctul de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999, grupul este listat şi la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienţă de 172 de ani, cu o puternică prezenţă internaţională prin cele peste 1.600 de unităţi bancare.