Dacă în ultimii cinci ani preţurile apartamentelor vechi au înregistrat la nivel naţional scăderi de aproximativ 41%, cu diminuări ale valorilor şi de 25% pe an, în perioada de început a crizei, în ultimul an scăderea a fost de doar 2%, potrivit unei analize a companiei de evaluări Darian DRS, citata de Agerpres.
Pe de altă parte, terenurile agricole şi-au continuat aprecierea, creşterea în ultimii doi ani fiind de aproximativ 50%.
Pentru al şaselea an consecutiv, compania Darian DRS a lansat studiul ,,Analiza pieţei imobiliare” alături de ,,Indicele Imobiliar Darian’. Studiul cuprinde cele mai mari 27 de oraşe din România, analizând evoluţia pieţei pe fiecare sector al pieţei imobiliare.
Astfel, pe primul loc în clasamentul preţurilor la apartamentele vechi se situează şi de această dată Capitala, cu o medie de 957 euro/mp, urmată îndeaproape de Cluj-Napoca cu 954 euro/mp, pe locul trei situându-se Timişoara cu 862 euro/mp.
Comparativ cu perioada de început a crizei, preţurile apartamentelor vechi au scăzut în Bucureşti cu aproximativ 63%, reducerea moderându-se în ultimele 12 luni la aproximativ jumătate de punct procentual.
Preţurile apartamentelor noi la nivelul întregii ţări au înregistrat o scădere uşor mai redusă decât a celor vechi, de la începutul crizei diminuarea fiind de aproximativ 35%, iar scăderea în ultimele 12 luni de aproximativ 1%.
Capitala a deţinut supremaţia şi în ceea ce priveşte preţurile apartamentelor noi, preţul mediu fiind de aproximativ 1.138 euro/mp (singurul oraş cu preţuri de peste 1.000 euro/mp), în scădere cu aproximativ 44% faţă de perioada de început a crizei şi cu aproximativ 0,3% mai mici decât în urmă cu 12 luni.
Compania Darian, cu birouri în 19 de oraşe din ţară, este cea mai veche firmă cu capital integral românesc care activează în sfera consultanţei pentru evaluare şi prima din România acreditată RICS la nivel corporativ.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii