BANCI | Ultima Ora

Piraeus Bank anunta ca face un bine clientilor cu credite in CHF si euro, reducandu-le dobanda la nivelul pietei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-06 01:37

Piraeus Bank anunta o oferta speciala pentru clientii cu credite in franci elvetieni (CHF) si euro garantate cu un imobil, carora le ofera “costuri sub media actuala a pietei”, mai exact o dobanda variabila compusa dintr-o marja fixa de 4,4% plus indicele de referinta la 3 luni (EURIBOR sau LIBOR).

Banca mentioneaza ca “nu vor exista comisioane/taxe inițiale sau periodice legate de credit pentru această nouă ofertă. De asemenea, Piraeus Bank România va suporta costurile notariale și orice alte costuri legate de înregistrarea garanțiilor. “

Chiar si fara comisioane, marja fixa de 4,4%, care este de fapt costul creditului, tinand cont ca indicii EURIBOR si LIBOR se afla in prezent la niveluri negative, dar aproape de 0%, este apropiata de nivelul dobanzilor medii ale pietei pentru creditele imobiliare.

Conform datelor publicate de BNR, dobanda medie la creditele imobiliare in derulare cu dobanda variabila in euro era de 4,71% in luna august, in timp ce la acelasi tip de credite noi, dobanda anuala efectiva (DAE) medie era de 4,97%.

Asadar, oferta Piraeus este cu doar 0,3 puncte mai mica decat media pietei, ceea ce nu poate fi considerata o concesie din partea bancii sau o decizie de impartire a poverii cu clientii, conform recomandarilor BNR, ci mai degraba o recalibrare a costurilor creditelor la nivelul pietei.

Catalin Parvu, seful Piraeus Bank, spune ca “ratele clientilor se vor reduce in medie cu 13%, putand ajunge, in functie de conditiile specifice fiecarui credit, pana la 35%”.

O reducere a ratelor cu 13% s-ar putea dovedi nesemnificativa pentru clientii cu credite in CHF ai Piraeus Bank, care reprezinta o mare parte din portofoliul total al bancii, in conditiile in care costul creditelor s-a dublat in ultimii 7-8 ani, din cauza aprecierii francului in raport cu leul, de la doar 2 lei in 2007 la peste 4 lei pentru in franc in prezent.

Interesant este ca Piraeus Bank a ales o solutie diferita de cele ale Bancii Transilvania si Bancpost, care au venit cu oferte de conversie a creditelor din CHF in lei, cu aplicarea unui discount in cazul primei, oferta ce s-a dovedit de succes, sau o reducere a dobanzii la 1,5%, dar numai timp de 3 ani, in cazul Bancpost, oferta fara ecou pana in prezent, intrucat poate fi considerata o momeala pentru clienti.

Comentarii

George
chf
de cand se aplica?

Grosu
Credite Piraeus
se aplica din 12 octombrie 2015



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii