PENSII PRIVATE | Analiza

Piata fondurilor de pensii private: profit de 106,4 mil. EUR in 2010 pentru participanti, in crestere cu 61%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:59

Fondurile de pensii private au inregistrat un profit cumulat in valoare de 448,1 milioane de lei (106,4 milioane de euro) in cursul anului 2010, in crestere cu 61% fata de anul 2009, potrivit situatiilor financiare anuale depuse la Ministerul Finantelor Publice si publicate pe site-urile administratorilor fondurilor, centralizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Profitul fondurilor de pensii reprezinta castigurile nete cumulate din investitiile financiare realizate si apartine celor peste 5,4 milioane de contributori la sistemul de pensii private.

Cele 9 fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au obtinut in cursul anului 2010 un profit cumulat de 422,4 milioane de lei, in crestere cu 63,5% fata de 2009. De asemenea, cele 13 fonduri de pensii private facultative (Pilonul III) au obtinut in 2010 un profit cumulat de 25,7 milioane de lei, in crestere cu 25,8% fata de 2009.

Niciunul dintre cele 22 de fonduri de pensii private nu a inregistrat
pierderi in anii 2009 sau 2010. Activele nete cumulate ale tuturor fondurilor de pensii ajunsesera la finele anului 2010 la 4,66 miliarde de lei.

Informatii mai detaliate privind rezultatele fondurilor de pensii sunt disponibile pe site-urile administratorilor, in cadrul situatiilor financiare anuale pe 2010. Reamintim pe aceasta cale faptul ca activele si pasivele fondurilor de pensii private sunt gestionate complet separat de cele ale administratorilor si ca rezultatele financiare ale societatilor de administrare nu afecteaza in niciun fel situatia financiara a fondurilor private de pensii, adica a banilor participantilor.

In acelasi timp, in conformitate cu noile reguli de transparenta si raportare adoptate de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), administratorii au publicat pentru toate fondurile de pensii private situatia detaliata a portofoliilor de investitii la 31 decembrie 2010.

Toate aceste raportari sunt disponibile online nu doar pentru participantii la fondurile private de pensii, ci si pentru publicul larg.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii