Peste 90% dintre furturile de pe carduri de la bancomatele din Marea Britanie sunt comise de romani, sustine Daily Mail

Autor:

Bancherul.ro
2013-12-02 07:12

Fraudele la bancomatele din Marea Britanie au crescut semnificativ, prejudiciul estimat fiind de 16,2 milioane de lire sterline în prima jumătate a anului 2013, in crestere cu 11% comparativ cu 14,6 milioane de lire sterline în primele șase luni ale lui 2012, scrie tabloidul britanic Daily Mail, care susține că 92% dintre aceste infracțiuni sunt comise de imigranți români aflați în Marea Britanie.

În primele șase luni ale anului în curs, infracțiunile de fraudare prin skimming sau clonare a cardurilor bancare au crescut cu 15% față de aceeași perioadă din 2012, prejudiciul fiind în 2013 de aproximativ 23,2 milioane de lire sterline, față de 20,2 milioane de lire sterline în 2012. 

In primele 4 luni ale acestui an politia britanica a inregistrat 7.572 de cazuri de furturi de la bancomate, fata de doar 2.553 de cazuri in aceeasi perioada a anului trecut.

“Politia spune ca in 92% dintre aceste cazuri sunt implicati imigranti romani din UK”, potrivit Daily Mail.

 

Un purtător de cuvânt de la Departamentul de Fraude Bancare al Poliției din Lon

Polițiști britanici vor colabora cu omologi din România pentru a anihila o rețea de hoți din bancomate, care produce un prejudiciu anual de aproximativ 40 de milioane de lire sterline, scrie Daily Mail în ediția electronică.

dra a declarat pentru tabloidul britanic că se lucrează la un proiect care va dura 18 luni, ce va avea drept obiectiv principal identificarea rețelelor de crimă organizată din România care operează în industria bancară din Marea Britanie. Proiectul dispune în principal de finanțare de la Comisia Europeană.

Comentarii

De la: CatalinSubiect:

BRD

Comentariu:

Client vechi, 9 ani in relatia cu BRD, am avut un chin de nedescris, incepand de la completarea manuala a mizeriilor de hartii pentru depunere in contul meu, pana la blocarea cardului in ATM, pe motiv ca este expirat(normal), dar am fost sunat, dupa 1 saptamana, de o angajata grijulie a bancii, care a gasit in baza de date nr de tel, da nu a stiut sa citeasca pe card sau raportul ATM-ului. Faza frumoasa este ca acum nu pot decat sa vorbesc, fara dovezi materiale, pentru ca cei care vor citi, sa aiba luare aminte: In anul de gratie 2007, prin puterea divina a salariului minim pe economie specific majoritatii angajatilor "romanesti" si cu sprijinul netarmuit al celor 5(cinci) coplatitori, am reusit sa imi iau un credit auto cu 9,3% dobanda. In prealabil am avut un antecontract,draft, care mi-a fost dat in studiu, cu care am mers la fiecare coplatitor, pe care l-am asigurat ca voi achita ratele. Am reusit sa ajung impreuna cu cei 5 intr-o dimineata la banca in Pantelimon-filiala Delfinului. Doamna consilier a binevoit dupa aproximativ 40 minute sa iasa, sa ne bage in seama si sa imi dea sa citesc contractul. L-am frunzarit, il stiam pe dinafara, toate cele 50 pagini. Intr-o camaruta de 2x1m, am intrat toti si din picioare, pentru ca nu aveai cum sa bagi 7 sacune in incapere nici dqca era goala, am semnat toti 6, pe FIECARE pagina. 6 insi, 50 de pagini, 300 de semnaturi in 3 minute. Trecem peste umilinta, mergem la Nissan-Renault, luam masina, si incepem platile. Conform desfasuratorului agreeat, luqm salariul pe 15, iar pe 16 lasam la banca banii. Dupa aproximativ...1 an, primesc un telefon de la banca, prin care eram instiintat ca am restante....eu care plateam ceas. Zic OK, am gresti contul, am platit altuia, iau la puricat ordinel de plata, le bifez cu tabelul...totul in ordine. Imi zic ca e eroare de soft, ma duc la banca si surpriza...eroare de contract. In aglomeratia creata la banca, doamna consilier a schimbat prima pagina, inainte sa intram la semnat, singurul loc in care apare modificare este cuvantul fix, care devine variabila. Da, face referire la dobanda. Si asa, am reusit sa cumpar Renault la pret de Audi. Am aflat atunci ca BRD inseamna Banca Ramai Dator. Un fel de camatari, dar mai pusi pe furat.

De la: Mirela BalanescuSubiect:

Confluct cu BRD

Comentariu:

O, sotului meu care si-a deschis card de salarii in 2001, l-a imputernicit pe marele "afacerist" Balanescu Viorel si din 2014, de cand a devenit afacerist falimentar, fura fara jena din cont, salariul titularului, sotul meu. Problema e ca banca a facut multe actualizari de date in acesti 16 ani dar vreo intrebare despre imputernicitul agatat din 2001, nimic! Culmea e ca aplicatiile MyBRDnet si MyBRD mobil, necesita parole si cod identificare pe care hotul le-a primit de la BDR, banca nu a cerut nici acordul titularului, fara sa ceara vreo alta imputernicire de instrainare a datelor confidentiale ptr folosirea aplicatiilor aparute ulterior lui 2001. Pus in situatia de a nu putea efectua o plata cu cardul ca avea fonduri insuficiente, a fost informat si si-a reamintit ca l-a imputernicit!!! Deci BRD are comportament diferit fata de clientii bancii dar toate duc in defavoarea clientilor. Vreau sa va spun ca eu, sotia titularului, am card pe contul lui, sunt imputernicita, ma duc la banca cu CI original al sotului, cu CI-ul meu si BRD refuza sa-mi dea orice mic detaliu, repeta la nesfarsit "sa vina titularul", nu pot face nici un OP! iar sotul meu are interdictie de transfer propriile sume in alt cont, in timp ce un imputernicit invechit , transfera banii cum vrea muschiul lui prin sucursala BRD Unirii!!! Banca trista si cu comisioane mari... o sa ne adresam tuturor institutiilor legale.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii