BANCI | Analiza

Peste 1.000.000 de tranzactii online cu cardul in prima jumatate a lui 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-07-14 08:16

În primele 6 luni din 2010 s-au procesat 1.195.000 de tranzactii online cu cardul, un număr de două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Romcard. În acest interval de timp, valoarea comerţului electronic cu plata online prin card bancar a atins suma de 68,5 milioane de euro, în creştere cu 60% faţă de prima jumătate a anului 2009.

În sistemul ePayment au fost procesate 1.137.000 de tranzacţii, la o valoare de 65,5 milioane de euro.

“Comerţul electronic cu plata online cu cardul îşi menţine şi în al doilea trimestru tendinţa ascendentă înregistrată în primele trei luni ale anului şi pe care preconizăm că o va păstra şi în următoarele luni. Dinamica volumelor şi a tranzacţiilor ne indică faptul că această industrie se maturizează, atât din perspectiva comercianţilor, care implementează acest tip de plată în magazinele lor, cât şi din cea a cumpărătorilor, care încep să plătească online tot mai frecvent, pentru produse şi servicii din ce în ce mai diverse”, a declarat Laurenţiu Ghenciu, Director de vânzări şi marketing al GECAD ePayment.

În prima jumătate a acestui an, valoarea medie a unei tranzacţii online a fost de 57 de euro, în scădere faţă de primele şase luni din 2009, când valoarea medie a fost de 76 de euro, datorită intrării unor noi jucători, cu produse şi servicii cu valori mai mici.

Topul celor mai comercializate produse în sistemul ePayment s-a menţinut constant atât în primul, cât şi în cel de-al doilea trimestru: telecom, turism, servicii, plata utilitităţilor, etail şi divertisment. Faţă de primele şase luni din 2009, în prima jumătate a lui 2010 numărul tranzacţiilor procesate pe categorii de produse a crescut după cum urmează: cu 180% în turism, cu 210% în telecom şi cu 175% în plata utilităţilor.

“Turismul, telecomul şi plata utilităţilor rămân domenii cheie pentru comerţul online cu card bancar, dar, în continuare, ne aşteptăm la evoluţii pozitive şi în servicii, divertisment, etail şi chiar şi la apariţia unor jucători noi, din industrii mai puţin familiarizate cu această modalitate de plată. Cumpărătorii devin tot mai atenţi la raportul calitate-preţ, iar companiile sunt din ce în ce mai preocupate atât de reducerea costurilor, cât şi de gradul de satisfacţie a clienţilor lor”, a mai adăugat Laurenţiu Ghenciu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii