BNR a lansat un joc online educativ, pe site-ul institutiei, in care jucatorii sunt pusi sa ia decizii in rolul de guvernatori ai bancii centrale pe o perioada de 5 ani, in care obiectivul principal este mentinerea inflatiei in jurul valorii de 2,5% iar singurul instrument aflat la dispozitie este rata dobanzii de politica monetara.
Jocul este asadar invechit, depasit de evenimente, in conditiile in care atat BNR cat mai ales marile banci centrale mondiale utilizeaza din plin, in aceste momente, instrumentele neconventionale de politica monetara, precum stimuli fiscali sau interventii pe piata valutara.
BNR mentioneaza intr-un comunicat, ca a lansat vineri, 8 noiembrie 2013, în Aula Magna a Universităţii din Craiova, produsul educaţional online „MONETA” în cadrul conferinţei publice susţinute de domnul Cristian Popa, viceguvernator BNR sub egida proiectului „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”.
„MONETA”, un exerciţiu online de politică monetară, se adresează în principal studenților și își propune asigurarea unei mai bune înțelegeri a mecanismelor de funcționare a politicii monetare și a modului cum se iau deciziile într-o bancă centrală. Acest tip de produs educațional ce poate fi accesat prin website-ul BNR se regăsește și în suita de kit-uri educaționale oferite de alte bănci centrale din lume, inclusiv de Banca Centrală Europeană.
În cadrul evenimentului, la care au participat studenţi şi cadre didactice ale Universităţii din Craiova, oficiali ai băncii centrale, reprezentanţi ai comunităţii academice, bancare și de afaceri locale, mass media, două grupe de studenţi şi-au testat online abilitatea de a menţine inflaţia sub control.
Lansat în anul 2009 ca parte a activității de comunicare externă și sprijinire a educației financiare, proiectul ”BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști” se derulează anual în parteneriat cu universităţile din România şi cuprinde prezentări şi sesiuni interactive pe teme economice de actualitate dedicate studenților, masteranzilor și cursanților școlilor doctorale.
Activităţile proiectului, implementat în prezent în parteneriat cu 22 de universităţi, s-au desfăşurat în perioada 7-8 noiembrie 2013 la Universitatea din Craiova şi Agenţia BNR Dolj.
Mai multe detalii despre suita proiectelor educaționale dezvoltate de BNR, proiecte ce vizează consolidarea dialogului dintre banca centrală şi mediul universitar în vederea eficientizării canalului de comunicare al BNR cu publicul larg, regăsiţi pe website-ul BNR.
Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii
Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii