O treime dintre romani merg in concediu in strainatate

Autor:

Bancherul.ro
2024-07-03 07:24

• 1 din 4 români spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanță variază între 1.000 – 3.000 lei

Aproximativ 66% dintre români își vor petrece concediul în România, iar 1 din 4 români spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanță variază între 1.000 – 3.000 lei, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanță – aproximativ 10,5% dintre respondenți au menționat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 26% au răspuns între 1.000 – 3.000 lei, 21% vor aloca între 3.000 – 6.000 lei, circa 14% și-au programat între 6.000 – 10.000 lei iar peste 7% intenționează să cheltuiască peste 10.000 lei.

La întrebarea – Unde îți vei petrece vacanța anul acesta? – peste 32% dintre respondenți au răspuns – în România, la mare, circa 27% au răspuns în România, la munte iar aproape 7% își vor petrece vacanța la rude/la țară. Totodată, peste 31% dintre respondenți afirmă că își vor petrece vacanța în străinătate.  

În ceea ce privește rezervările pentru vacanță – circa 81% dintre români au menționat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenții de voiaj. 

La întrebarea – Câte zile îți permiți să mergi în vacanță în această vară? – aproape 38% dintre cei care au răspuns sondajului susțin că vor merge doar 3 – 4 zile anul acesta în vacanță, circa 40% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanță, aproximativ 12% vor pleca 10 zile iar puțin peste 6% vor petrece 14 zile sau chiar mai mult în vacanță. 

Odihna reprezintă principalul motiv pentru 55% dintre românii care merg în vacanță, în timp ce peste 31% dintre respondenți declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13,5% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu în timp ce mai puțin de 1% dintre români au declarat că merg în vacanță pentru cumpărături.  

La întrebarea – Îți achiziționezi online biletele la obiectivele turistice? – peste 42% dintre respondenți afirmă că își cumpără biletele online în timp ce aproape 58% spun că nu fac acest lucru și preferă să le achiziționeze direct de la casele de bilete. 

Pentru plata cu cardul spre orice destinație, clienții CEC Bank pot apela la cardul VISA Multicurrency ce oferă acces direct la conturi în zece valute. De asemenea, cheltuielile prilejuite de concediu pot fi plătite cu cardul de credit de la CEC Bank în până la 24 rate lunare fără dobândă, la orice comerciant din lume.

Informații despre sondaj

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de inteet. 57,7% dintre respondenți sunt salariați, 83,99% locuiesc la oraș, 37,86% au studii superioare. 
 
Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârșitul anului 2023.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Grupul CEC Bank

Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice – producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. In prezent, FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regăsesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/.     
    
    

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Cardurile OTP Bank au o problema de functionare (actualizat)

Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii

Clientii Bancii Transilvania vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay si BT Go

Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii